logo LEA
Date: 13 Nov 2015 12:33:41
Title: N 19.21.94 W 22.43.00

Las Palmas- Kapp Verde 5. døgn
 
13. november 2015 kl 1200 UTC
Posisjon: N 19.21.94 W 22.43.00
COG: 220 ,
SOG 6 kn
Vind: 5   ms fra  90 gr (ØNØ)
Utseilt distanse siste døgn: 136nm
Utseilt distanse totalt fra LP:  717 nm
Distanse igjen til KV: 195 nm
Vær: lett skydekke ,27 grader. Sjø: ca 2.5 m, NØ
Ligger på 10. plass i klassen akkurat nå......
 
Livet er herlig! våknet etter nattevakt kl 1030 av at team Morgengry jibbet. Vinden dreiet og vi kan nå igjen gå for babord halser.  Den ligger ca 120 grader inn og vi “slipper” å spri seilene nå. Gu’ kor vi har trent oss på å seile platt lens med lite vind siste døgnet! Det har vært lite vind og med litt bølger som tar i båten, blir det mye hamring og sag av duk og bm. Har satt opp en killer preventer på bom men det blir alikevel mye hamring.  I går kveld døde vinden helt, vi lå bare og drev. Bestemte oss da for å kjøre motor noen timer. vinden kom sakte tilbake utover natten og team Nattugle fikk satt seilene igjen i tussmørke. Deilig å slå av motor og bare kjenne på vinden i seilene og skroget som baner seg fremover i sjøen.
Lea har hatt en mini regatt med en ARC båt , Hejira. Vi kjenner de ikke, men passerte de første kvelden. så dro de forbi oss i forgårs, og jammen santen så ligger vi nå bak og lunter på de igjen. Lene og jeg flirte i cockpit i morges, tenker de ikke er veldig glad i oss nå. HA! Vi skal ta de! Det gir en ekstra piff å seile regatta, vi gir det lille ekstra på å få skuten til å seile så fort som mulig ut fra det vi har av kunnskap og utstyr.  This is learning by doing guys!
Livet ombord ellers er bra. Vi testet watermakeren i går, edle dråper strømmet ut og som et positivt resultat av at vi måtte kjøre motor, kunne vi produsere vann og varmtvannstanken fikk kose seg. Det resulterte i at alle som ønsket kunne bevilge seg en dusj. Vi er nå dus med livet på gyngende grunn, alle har satt sjøbein og det blir færre blå merker på kroppsdeler. Erin lager nå bananpannekaker til lunsj, en hel skokk bananer bestemte seg for å bli moden samtidig, og da besemte vi oss for å spise alle samtidig. hun blander med egg og havregryn og det er bare dødsgodt! Vi venter fremdeles på storfisken, kjølen er full av sushigreier, dette skal vi få til!
 
snakkes,
Anne
 
 

Diary Entries