Rejsebrev 3

sycherie
Peer-Allan & Bente Brinck
Wed 8 Jul 2009 18:42

N52.57.73 E04.46.93.

 

Vi er rendt ind i et kraftigt lavtryk med megen vind og store regnbyer.

I går forlod vi Borkum ved 13 tiden, idet vores vejrmeldinger viste at vinden ville begynde at flove lidt af, og regnen ville ophøre ved den tid.

Så vi satte kursen mod Holland, nærmere bestemt mod øen Vlieland, som vi efter 96 nm på kryds i en lille kuling nåede kl 03,30, for vinden løjede desværre ikke af, tog tværtimod til i styrke.

 

Efter at have sovet nogle timer, gik det afsted ved 11 tiden i en pæn kuling mod Den Helder.

Peer havde beregnet at vi vist pga ekstra meget højt tidevand (Spring), vist kunne sejle inden om øerne ned til Den Helder.

Der var 2 områder som skulle passeres, hvor der ved lavvande kun er henholdsvis 30 cm vand og 60 cm vand.

Ved normal højvande regnes kun både med dybgang op til max 185 cm at kunne passere, og vi stikker jo minst 210 cm.

Men det gik efter Peer´s beregninger fint, og vi kom helskinnet igennem. der var dog lidt nerver på da der kun var omkring 30 cm under kølen hvor der var lavest, og vi var kommet ca en time efter højvande.

Alternativet havde været at blive liggende; men da udsigterne jo heller ikke så for godt ud deroppe de næste dage, så valgte vi at tage chancen.

Dog blev vi meget overrasket over at der faktist var mega høje bølger også der inden for øerne.

De var en overgang omkring 3 meter høje, så vi fik kaskader af vand kastet over os, især Peer, han måtte jo sidde derude bagtil og styre.

I morgen regner vi med at sejle videre til Ijmuiden, der er ikke så langt, og vejret skulle vist roe sig lidt ned i morgen.

Ellers alt vel her ombord, vi har rigtig nydt at guffe chokolader, chips og her til aften nyder vi et velfortjent glas rødvin til aftensmaden.

Dagens sejlads var på 40 nm.