Pico

Swan55
Mon 3 Jun 2013 13:38
Gisteren met de ferry naar Pico, eiland hier tegenover, half uurtje varen. Hebben geen goede haven dus konden niet met eigen boot. Autootje gehuurd en rondgereden. Het valt op dat elk eiland toch weer een heel eigen sfeer en andere uitstraling heeft. Pico heeft nog zeer veel zwarte lavagronden met veel wijncultuur en lijkt daarmee een beetje op Lanzarote. Zeer oude wijndorpjes welke weer volledig gerenoveerd zijn en als openluchtmuseum functioneren.





Rondje eiland gedaan, was een prachtige dag, eindelijk zon! totdat je weer de berg opgaat en op een soort hoogvlakte komt met mist en kou. Een beetje spooky.



Daal je echter weer af dan krijg je weer prachtige doorkijkjes met zon. Hier een view op een dorpje in het zuiden, waar veel whalewatching gedaan wordt.


Ze doen hier alles met grote ribs en zagen ze al weer stuiteren op zee. Gezien de slechte ervaringen met de ribs op de NSR waarbij af en toe gebroken wervels optraden, zijn we maar verstandig geweest en geen tour gedaan. Hebben destijds ook al walvissen gezien in Nieuw-Zeeland. 

Een beetje rondgereden en gepoogd nog wat te spotten vanaf de berg met vele whalewatch huisjes, maar helaas zonder resultaat. Wel mooie views.



Vandaag de hele dag regen....  dus een beetje opgesloten aan boord.