La Palma

Swan55
Sun 7 Apr 2013 17:59
28:40.27 N  17:45.84 W

LA PALMA

Vrijdagavond weer aangekomen in La Palma. Wat oponthoud in het vliegtuig, want we hadden een passagier teveel.....  Onze buurman dacht mogelijk in het verkeerder vliegtuig te zitten want moest naar Las Palmas, maar ticket bleek toch goed voor La Palma. Kwamen met hem aan de praat en bleek dat hij kapitein was en naar een superjacht onderweg was van 70 m lengte. Dit verbaasde ons enigszins omdat alle superjachten in Las Palmas op Gran Canaria liggen. Hij vond het ook vreemd, want had ook Las Palmas gehoord. Na wat speurwerk via Marine Traffic bleek zijn boot inderdaad op Gran Canaria te liggen en niet op La Palma. Foutje van het kantoor, nou ja, grote hilariteit natuurlijk, maar uiteindelijk hebben ze een verbindingsvlucht naar Gran Canaria geregeld, dus kwam alles weer goed. 

s 'Avonds heerlijke tapas gegeten in Santa Cruz. Slapen was erg onrustig wegens enorme swell in de haven en gepiep van steigers, afijn, zijn we alvast ingeslingerd. Volgende dag lay day, de crew was erg moe vanwege werk dus rustig aan. Santa Cruz verkend, is echt de leukste stad die we tot nu toe op de Canarische Eilanden zijn tegen gekomen. Prachtige gevels met de vele balkons en huizen in kleurrijke tinten. Veel mooie winkels en erg veel leuke restaurants. 





Windvoorspelling voor zondag was nul, dus vertrek naar Gomera uitgesteld tot maandag en autootje gehuurd en op het eiland rond gereden. Eerst naar de Caldera, de enorme vulkaan krater met diameter van 4 km. Hing helaas veel in de wolken, dus zicht was beperkt.




De heren genieten van de natuur.....



Hierna doorgereden naar Tazacorte waar nog een tweede haven is, was geen succes, erg ongezellig achterland en geen winkels of restaurants in de buurt, dus daar hoeven we niet naar toe. Wel leuke boulevard waar we heerlijk gelunched hebben aan hett zwarte strand. 



Morgen goede wind voorspeld, dus hopen op een mooie tocht met als het even kan nog wat dolfijnen onderweg.