Angra revisited

Swan55
Mon 10 Jun 2013 15:53
38:39.16N  27:13.09W
We zijn weer terug in Angra, mijn vertrekplaats voor het rondje Azoren. Prachtige dag om over te zeilen, helaas wel weer te weinig wind om te zeilen. Gisteren hele dag regen, kwam weer een front langs, zoals elke dag de komende week. Vandaag wel weer redelijk dus weer aan het klussen........ er komt geen eind aan.
Met frisse tegenzin is Cees vanochtend weer te water gegaan met een duikset geleend van de Hollandse buren. Bij aankomst bleek boegschroef het niet meer te doen. Slagpen van de motor bleek intact, dus helaas moest het wel de slagpen van de propeller zijn en die zit onderwater. Je hebt dan de keus om te boot te laten liften a raison van een paar honderd Euro of een duikje te maken. Helaas bij watertemperaturen van 16 gr C. Dus na enige moeite propellor gedemonteerd, waarna deel van het slagpinnetje eruit kwam maar een deel in de as bleef zitten. Na klein uurtje maar even pauze vanwege de kou en 's middags in de herkansing. Was het pennetje er eindelijk uit, wilde het nieuwe pennetje er niet in. Na een hoop gedoe uiteindelijk allemaal gelukt en loopt de boegschroef weer als een zonnetje. Zoals ik begrijp ben ik erg trots op de schipper en hij ook wel een beetje op zichzelf. Voor het bespaarde geld gaan we een duikset kopen!!
Vanavond naar de bullfight, diervriendelijk stierenrennen, waarbij geen messen en dolken gebruikt worden maar de stier de loslopende mannen op de horens mag nemen. Bij de vorige keer is een man per ambulance afgevoerd hoorde ik van medezeilers, ben benieuwd.