Dag 18 - bedre fart

Sol - Seiltur 2007/2008
Fam. Heli-Hansen/ Morten Heli-Hansen
Wed 12 Dec 2007 12:02

”14:56.8N 55:07.0W”

 

Onsdag 12. des 2007 kl 12.00 UTC - Dag 18

Posisjon: 14:56.8N 55:07.0W

Utseilt siste døgn: 155 nm

Utseilt distanse totalt: 2454 nm

Distanse til St. Lucia: 350 nm

Vindstyrke: +/- 20 i dag igjen.

Vindretning: Østnordøst.

Fart: snitt 6,46 knop siste døgn. Bra!

Kurs: 263 – rett mot St. Lucia

Vær: Sol, et par squalls i natt og dermed litt regn. 28 grader i havet. 

Bølger: 3-4 meter

 

En ny dag er over og vi har antagelig 2,5 døgn igjen til vi er i Karibien. Vi har vært her ute i 17 døgn allerede. Tiden går fort, selv om det virker som en evighet siden vi forlot Las Palmas. Et døgn på havet er omtrent som følger:

Kl 12 UTC ( 10 lokal tid) laster skipperen ned værmeldinger, posisjoner fra dagen før og oppdaterer bloggen og sender vår posisjon til ARC. Det tar ca en time til sammen. Resten av gjengen sitter da som regel i cockpiten eller leker i salongen og venter på nyheter. Resten av dagen frem til ca kl 17 slapper vi av med bøker, prater tullball, leker med Aurora og Jørgen eller sover litt hvis noen har behov for det. Vi har ingen formell vaktordning på dagen. Ca kl 17 er det middag. Vi rullerer på matlaging og oppvask. Må være to stykker siden ingenting står stille. Etter middag slapper vi av igjen frem til det blir mørkt ca kl 20. Skipperen legger seg sammen med Aurora og Jørgen. Henrik og Kari-Anne er et vaktlag, Line og Jonas det andre. De bytter som regel annenhver dag på å ha vakt fra 20-24 eller fra 00-04. Skipperen har stand-by-vakt og blir vekket om noen trenger hjelp med reving, lesing av radarbilde eller lignende. Kl 04 har skipperen vakt alene frem til de andre våkner opp igjen. Det skjer som regel rundt kl 9-10. Dog, Line er våken med Jørgen fra ca kl 07. Så har plutselig døgnet gått og vi starter på nytt igjen.

 

I går måtte vi vike for den tyske båten Momo som kom på kryssende kurs. De lå rett bak oss på brygga i Las Palmas. Vi snakket med de på VHF og tok litt bilder av hverandre. De lurte på hvordan det gikk med barna og vi svart som sant er, ”alt er topp”.

 

Ellers har det ikke skjedd all verden. Vi surfer av gårde på bølgene. Toppnotering på loggen er 13,9knop. Det er fort! Når en bølge på 4-5 meter ruller opp bak oss og det blåser 25 knop blir farten god ned på den andre siden, før vi stopper opp i bunnen igjen.

Det har nå blåst jevnt over 20 knop og vært store bølger en hel uke så vi begynner å bli litt lei av den evige rullingen. Blir rart å komme til land hvor alt plutselig står stille.

 

Kommentarer fra loggen i natt:

Jonas skriver: ”Snart pizza” – Det er visst Dominos Pizza i Rodney Bay

Henrik skriver: ”400 mil igjen, Henrik er tøffæst” Vi andre skjønner ikke hva han mener…

 

Alt er bare bra her ute, men vi begynner virkelig å glede oss til å komme frem.