En dag igjen..

Sol - Seiltur 2007/2008
Fam. Heli-Hansen/ Morten Heli-Hansen
Sat 24 Nov 2007 15:37

Her kommer siste oppdatering før det braker løs. I morgen, søndag kl 14.00 norsk tid går starten. Oppdateringer underveis over Atlanterhavet kommer på blog.mailasail.com/sol. Planen er å oppdatere en gang pr dag, tiden vil vise om elektronikken er på vår side.

 

Vi har på satellittelefonen hver dag mellom ca kl 13.30 og 15.00 norsk tid. Telefonnummeret er + 88 16 41 44 48 39. Det er mulig å sende oss gratis SMS fra  

For dere som ringer er det viktig at dere lar det ringe mange ganger før dere gir opp. Det er treghet før signalene når oss, samtidig som det til tider kan være vanskelig å høre telefonen ombord.

 

Det er også mulig å følge oss på Her kommer posisjonene til alle deltakerne og foreløpige resultater. Vi har ingen forhåpninger om å vinne siden vi er en av de minste båtene i feltet. Gjennomsnittsbåten er ca 47 fot. De raskeste båtene er nok over på St. Lucia på 11-12 dager, mens vi regner med å bruke 20-21 dager på de ca 2.800 milene. 

Mest sannsynlig kommer vi til å seile sydvestover mot Kapp Verde øyene for å finne passaten, da svinger vi til høyre og seiler rett mot St. Lucia. Det er litt lenger enn storsirkel direkte mot mål, men det er større sannsynlighet for å finne god vind lenger syd.

 

Båten er fullstappet av mat og drikke for mange dager på havet. Vi er i hvert fall sikre på at vi ikke kommer til å sulte eller tørste underveis. Det er meldt nord eller nordøstlig vind på ca 15-20 knop fra start og de første 3-4 dagene. Det passer oss perfekt og betyr at vi får god fart fra starten.    

 

Vi og båten er klare og til tross for en spent og litt nervøs stemning ombord, gleder vi oss til å endelig komme i gang.  

 

Gone sailing…………

 

Jørgen, Aurora, Jonas, Line, Kari-Anne, Henrik og Morten