Dag 8 - En uke på tur

Sol - Seiltur 2007/2008
Fam. Heli-Hansen/ Morten Heli-Hansen
Sat 10 May 2008 11:33

”29:16.5N 53:00W”

 

Lørdag 10.mai 2008 kl 12.00 UTC - Dag 8

Posisjon: 29:16.5N 53:00W  

Utseilt distanse siste døgn: 147 nm

Utseilt distanse totalt: 998 nm

Distanse til Azorene: 1.330 nm

Vindstyrke: 0-8 knop

Vindretning: Sydvest

Fart: ca 5,5 knop

Kurs: 57 grader

Vær: Sol, ingen skyer i dag heller  

Bølger: Dønninger ca 1 meter

 

En uke på tur. Tiden flyr og vi nærmer oss halvveis. Regner med at det blir i morgen ettermiddag. Ellers har det vært blikkstille hav siden i går. Vind mellom 0-6 knop hele dagen i går og i hele natt. Vi stoppet og badet midt på dagen. Bare 25 grader i vannet, men vi trengte en vask så det var bra allikevel. Etterpå var skipper-byssegutt i full sving og laget pizza. Hadde ikke flere pizzabunnposer så jeg måtte lage det på den ordentlige måten. Gjær, mel, heving og greier. Gikk bra det også. Trond er vaskehjelp og tok oppvasken. Dro på ekspedisjon til fordekket og tok oss en øl og speidet etter hval, men så ingen. Utover ettermiddagen kom det en armada av portugisiske krigsskip. Sikkert opp mot 100 stykker på løpende bånd. Av alle ting så kom det også en spade drivende forbi…. Natten har vi som vanlig delt i to. Trond sitter som regel fra ca 20-02.30 også tar jeg over og sitter frem til ca kl 9-10. Resten av dagen sitter vi stort sett begge i cockpiten så da har vi ingen vaktordning. Begge tror den andre følger med, men antagelig tar begge feil…..

 

Motoren har gått jevnt og trutt siden i går natt så vi håper Mats/Frivind har rett i at det kommer mer vind utover dagen i dag. Kjørt mye motor så vi håper vi kan seile noen dager snart. Akkurat nå motorseiler vi i sakte fart. Rett over 5 knop bare. Grunnen er at Marelia som ligger et stygge sydvest for oss skal klare å ta litt inn på oss. Så får tiden vise om vi møtes her ute.

 

Ellers ikke sett tegn til andre båter. Rart egentlig for det er veldig mange som har startet fra BVI, St.Maarten eller Antigua med kurs mot Azorene. Uansett så klarer vi oss ganske bra alene også.

 

Her er alt som vanlig bare bra!