Atlanteren 08 mai 2011

Serenity
Fridtjov Bergmann
Sun 8 May 2011 05:21
Posisjon:  27:20.00N 051:50.00W
 
Dato 8 . mai 2011 06.00 UTC
Fart: 7,5 knop
Kurs: 055
Vind: 10-15 NV
Bølger: 1-2m
Vær: Fint om dagen, noen få regnbyger om natten
Utseilt distanse: 850
Siste døgn: 160
DTF: 1341
 
Vi seiler rolig avgårde i 2-3 knop mens vi venter på Ellen. Sluken har hengt ute lenge, vi hadde nesten glemt at vi fisket. Så plutselig uler det i fisksnellen. Guten raser ut. Vi har fisk! Vi har mange dårlige fiskhistorier, men dette er en god en.  Vi hadde nesten gitt opp å få fisk. Men kanskje er det vår tur nå. Vi tar seilet ned og farten er omtrent null. Fridtjov sveiver sakte inn, det er ganske tungt. Guten uler ut og Fridtjov sveiver inn igjen, sånn holder det på i en times tid. Så er fisken utslitt og opp kommer den. En stor tunfisk. Bengt smeller til med kleppen og løfter fiksen ombord. YES! Fisken er antagelig omkring 6 kg. Mer enn vi klarer å spise. Nå ligger alt til rette for gode middager i flere dager. Lasse: Du hadde rett, det var på tide å bytte ut sluken. Den som vi ikke hadde fått fisk på flere måneder på. Vi fikk tunfisken på den store sluken som ser ut som en fisk, den blå og lilla.
Så kom Ellen og god langturseiler tradisjon tilsier at man bytter bakevarer når man treffes på havet, det hadde vi ikke. Men 700 nm fra nærmeste land kaster Ellen kastelinen ombord med en pose snop, og vi sender tilbake 3 kg fersk tunfisk.
 
Seilasen idag har vært helt suveren, slør, god fart og passelig med vind.Vi seiler for barbord halser med vind fra NV. Idag har vi tillegg hatt lange perioder med medstrøm på rundt 1 knop. Lange perioder med SOG over 9 knop, snittfart omkring 7,5 knop.
 
Sjøtemperaturen har fallt fra 29 til 25 grader, det er merkbart svalere i båten. I det hele tatt lavere lufttemperatur både om dagen og natten. Likevel er det varmt og godt vær. I dag så vi noen Portugisike krigsskip, som er en manet art med lange tråder og som gir kraftig forbrenning, for første gang. Disse finnes ikke i Karibien, men er vanlige på Azorene. 
 
Alt vel ombord.
 
Serenity