Atlanteren 12 mai

Serenity
Fridtjov Bergmann
Thu 12 May 2011 06:21
Posisjon: 32:39.00N 047:25.00W
 
Dato: 12 mai 2011 06.00 UTC
Fart; 6,5 knop (motorseiler)
Kurs: 058
Vind: 4-8 knop fra 170 grader
BÃlger: litt svell
Utseilt distanse: 1421 nm
Siste dÃgn: 158 nm
DTF: 2180 nm
 
Nok en dag med flott seiling. Om morgenen satt vi gennaker og seilte med den gjennom dagen. Pà ettermiddagen dreiet vinden litt imot og vi berget gennakeren. Vi har hatt flott slÃreseilas i hele dag og mye bedre fart enn igÃr. Har seilt stort sett 7,5 â 8 knop, det har blÃst 10-15 knop fra S og SSÃ. Litt overskyet pà morgenen og noen regnbyger rundt oss. Men solen kom igjennom etterhvert.  Pà natten lÃyet vinden til 6-8 knop. SjÃtemperaturen er nà 21 grader. Stjerneklar natt med mÃneskinn, flott. Har seilt hele natten, motorseiler litt nÃ, trenger lading, og det er lite vind. Det blÃser 4-7 knop nà TWA 120 grader, sà det er litt lite à seile pÃ. Ser frem til neste vÃrmelding, vi regner med lite vind idag. Antagelig fÃr vi bedre forhold fra imorgen med vind fra ÃSÃ. 
 
Idag skulle vi ha havregrÃt til lunsj. GrÃten ble kokt, men det ble ikke grÃt. Var det ikke havregryn likevel? Det viser seg at musli er musli bÃde fÃr og etter koking.
 
Vaktopplegget fungerer fint. Med 10 timer mÃrke, har vi valgt à dele natten i to: Bengt har vakt fra 22-03 og Fridtjov fra 03-08. Vi var litt trÃtte pà nattevaktene til à begynne med, men nà har vi kommet helt inn i rytmen, Dagene flyr, vi har vÃrt pà sjÃen i 10 dager nÃ. I dag kommer vi til à passere 2/3 utseilt distanse. Vi har begynt à se pà nÃr vi vil vÃre fremme. Vi hÃper vi rekker 17. mai pà Azorene, Det er ikke sikkert, men det kan gà dersom vi fÃr jevn og grei vind, ikke motvind, det siste stykket.  Vi har 295 liter diesel igjen, og regner med at det er tilstrekkelig. 
 
Dagens utfordringen: Skipperen har bestemt seg for à gjenta suksessen med à baek brÃd. Problemet er bare at brÃdblandingen denne gangen er pà fransk. Og skipperen kan ikke fransk. Hva skal man blande i? Det som skal i er sikkert oppgitt med tall og gram eller ml. Vann, det er logisk og det stÃr noe om 350ml. Ok, da tar vi 350ml vann. Men hva med gjÃr? Er det gjÃr i blandingen, eller ikke? Hva skjer hvis man tar i gjÃr og det er gjÃr ifra fÃr? Hever det seg for mye? Neppe. Men hvis det ikke er gjÃr i fra fÃr og man ikke tar i gjÃr hva fÃr man da? En murstein, eller? Vel, her satser vi pà à ta i en pakke gjÃr. BrÃdblandingen stÃr nà til heving. Og skipperen venter spent......
 
Alt vel ombord.
 
Serenity
 
Takk for meldinger.
Gratulerer med dagen, broder Ãyvind!