Las Palmas

Serenity
Fridtjov Bergmann
Fri 12 Nov 2010 17:23
Las Palmas
 
Serenity i Seilmagasinet, http://seilmagasinet.no/id/36823
 
Her nede går den ene dagen etter den andre. I dag har vi flyttet ankerkjettingen ned under dørken ved skjølen. Store deler av båtens inventar er omfordelt og nøyemerket. Vi har laget kart som viser hva som ligger i hvilket locker, får å ha bedre oversikt. Vi har også hatt en aldri så liten varetelling, og talt all maten som er i båten, for å finne ut hva vi allerede har og hvor mye. Kapteinen ser seg veldig fornøyd med dagens innsats. Stephania fra Avventura har skrevet om oss i Seilmagasinet, veldig artig. Tusen takk for en flott artikkelSmilefjes
 
Kicken er nå satt på igjen ettersom innsetnigen måtte repareres og forsterkes. VHF’en er nå også helt oppe å går. For første gang på lenge kan Serenity nå sende meldinger over lengre distanser. Det føles trygt å ha den i orden igjen. Sikkerhetsjsekken er også bestått, så nå er Serenity klarert for avreise i henhold til ARC-arrangørens kriterier. Store deler av gårsdagen gikk med på kurs-aktivitet. Mannskapet deltok blant annet på kurs om proviantering, og sikkerhet ombord, hva som kan skje, hva man i såfall kan gjøre osv. Mange lure triks å få med seg. Ole er blitt utnevnt som “Chief of Supplies”, ansvarlig for innkjøp av proviantering. Dermed satt besetningen i Serenity seg i går ned for å diskutere hva og hvor mye vi trenger av mat underveis, og hva som må handles inn. Handlelisten fyllte inntett mindre enn en full A4 side. Etter dagens varetelling kan vi nok trimme ned handlelisten en god del. Kvelden i går ble tilbragt sammen med en del av de andre norske båtene ombord i en 66 fots Swan fra Norge. Enormt stor båt og veldig stilig.
 
I kveld arrangeres det Welcoming Party i regi av Las Palmas City Council. Det skal visst være et av det virkelig store arrangementene i tiden før avreise. Kameramann har fått oppfordring til å ta mange bilder. Vi gleder oss.
 
Alt vel ombord,
Serenity
 
 
 
001
Jarl i toppen av masten og jobber med VHF-antenne
 
 
006        034
Gøy i masten
 
 
006
Gaute fra Sprelsk fyllte i går 7 år. Gratulerer med overstått!
 
 
029
Lykklige gatan, norske bryggen. Puffen kan sees i toppen av masten på Aries.
 
 
034
Her ligger de største båtene.
 
 
071
Varetelling
 
 
072
Her er ankerkjetting og diverse tau kommet.
 
 
075
“Chief of Supplies”
 
 
077