Olhao

Serenity
Fridtjov Bergmann
Tue 14 Sep 2010 20:05
Olhao,
36:59.90N 007:50.67W
Faro:
I går kveld tok Ole jollen inn til Faro-by, som lå 1 nm unna, for å finne internett. Internett ble funnet, noen vakre ord ble utvekslet mellom Ole og Amina på Skype. Men da Ole skulle dra tilbake til seilbåten som lå på svai, ble stemning endret betraktelig. I elveinnløpet til Faro har det seg nemlig slik at når fjæren er på bunn, blir mer eller mindre alt vannet borte... Vi visste det skulle være et lite elveløp igjen selv på fjære, men i mørket er dette veldig vanskelig å se selv med hodelykt. Ole hadde utallige forsøk på å finne veien tilbake til seilbåten, ved å lete mellom de forkskjellig sandbankene, som ble høyere og høyere pga fjæra. Ole valgte å dra tilbake til byen for å orientere seg etter situasjonen. "Jeg blir i byen til i morgen tidlig, før jeg kommer tilbake" sa Ole.  Det som skulle bli en liten visit til Faro-by utviklet seg til å bli litt av et oppdrag. Tid inn til byen, 3 minutter. Tid for å komme seg tilbake 6 timer... Vel hjemme klokken 03.50.
 
Mens Ole reiste til Faro valgte Fridtjov å bli igjen for å passe båten. Vi hadde nemlig 1,5 knop med strøm innover mot Faro og strømmen ville snart snu. Vi hadde funnet plass mellom en svenske og en engelskmann. Det var en flott  kveld med nydelig solnedgang, så ble det mørkt og strømmen snudde. Svensken hadde mye kjetting ute, antagelig 50m på 6m dybde, så han kom opp på siden av oss. Fridtjov startet motoren for å komme unna, så la han ut ytterliger 10 m kjetting. Da kommer det fra engelskmannen "You are very close". Det hadde han rett i, han lå nemlig på mooring og svaiet nesten ikke. Svensken hadde ligget der i 3 måneder. Så dermed måtte Fridtjov forhale. Ankeret ble satt på nytt og alle fendrene hengt ut.     
 
Olhao:
Idag har vi gått noen få mil i "elven" ligger på svai i en flott bukt. Her er det god plass, ingen strøm og ingen svell. Det ligger omkring 50 båter her.
Olhao er en koselig lat liten landsby her. Minner litt om Karibien.
Petter: Du spurte om veien videre. Det blir nok ikke Afrika på oss, vi tar sikte på å seile fra Lagos 19 september da har Jarl kommet ombord og vi setter kursen mot Porto Santo, så sant værmeldingen ser grei ut. Så blir det høstferie på Madeira med koner og barn. 
Alt vel ombord.
 
Serenity
Solnedgang i Faro
Fiskebåter i Olhao
Olhao
Skipperen med favorittbrillene
Portimao
Portimao
Portimao
Portimao
Portimao
På svai i Portimao
Cabo de Santa Maria
Olhao
Olhao
Olhao
Olhao
Solnedgang i Olhao