Lagos

Serenity
Fridtjov Bergmann
Mon 6 Sep 2010 17:04
 
37:06.065N 008:39.781W
Lagos
 
Sines viste seg å være et veldig kjekt sted, med gode muligheter for å ligge på svai, flott strand promenade, og en koselig (søvnig) liten by. Etter 3 flotte dager i Sines bestemt vi oss for å dra videre sørover.
 
Turen gikk til Baleeira. Ca 55 nm sør for Sines. En flott seilas i medvind og bra fart. Logget stort sett mellom 6.5 og 7.5 knop. Vind variert en del mellom 12 knop til et par og tjue. Baleeira's havn var primært for privat båter og fiske båter, så vi ble liggende på svai bak en molo. Men av likevel var det veldig mye vind i denne lille havnen. Sagres som er byen ved Baleeira var koselig liten stripe av en by. Middag og noe å drikke ble intatt i hyggelig selskap av Deep Blue.
 
I dag forlot vi Baleeira og dro videre til Lagos. Dvs det var ikke så enkelt å reise for ankeret satt dønn fast, heldigvis hadde vi trippline. Vi vinsjet inn tripplinen og da kom ankeret etterhvert. Lagos virker som en flott by med en stor flott marina. I skrivende stund ligger vi på svai ved det som kalles en av Algarvekystens fineste strender. Da anker var lagt dro vi i gummibåten for å oppdage litt. Noen flotte grotter og en utrolig spennende kystlinje rett sør for Lagos. Etter vel oppdaget kystlinje traff vi på Aries i havnen, hyggelig gjensyn. Nå har vi handlet og skal snart ut og møte Aries for et hyggelig måltid. Vi regner med å bli her noen dager. Vi har tilogmed internett her vi ligger på svai, luksus!
 
Alt vel om bord.
Serenity
 
 
Avgang for middag i Sines
Armbånd til hele gjengen. Tusen takk Annik!
Festning i Sines
Middag i Sines
Sines, Serenity ligger bak palmen
Fiskerbåter i Sines
Strandleker
Gir alt
Gir jernet
På vei til Baleeira
Deep Blue ankrer
Lokale severdigheter
Flott øy formasjon ved Lagos
Grotter likeved
Spesielt kystlandskap
Mere grotte