Cascais

Serenity
Fridtjov Bergmann
Tue 31 Aug 2010 20:18
Cascais
 
Vi dro fra Oeiras og videre til Cascais i går. Distanse: 5 nm. Her ligger vi på svai, sammen med nærmere 30 andre båter. Populær bukt! Fine strender og koselig landsby. I går kveld ble vi invitert på filmkveld av Deep Blue. Filmen, K-Pax, ble sett på dekk med en fantastisk panorama utsikt i bakgrunnen. Vind dreiet under framvisning fra vest til øst, slik at utsikten forandret seg hele tiden. En helt ny og fantastisk filmopplevelse. Filmen var også veldig bra. Dette var faktisk en film Ole aldri hadde sett, så han var veldig fornøyd.
 
Dagen i dag har vi vært inne i Lisboa by. Vi hadde en selvguidet tour gjennom byens trange gater med en "buggy", som er en elektrisk to seter, og minner om en slags golfbil. - Den var ekkel å kjøre, kommer det fra pappa. Men vi fikk sett mye. Vi hadde ikke tid til å ta bilder, for en måtte konsetrere seg med å kjøre "galskapen", mens den andre iherdig jobbet med å navigere seg gjennom byen. Dette ler vi veldig av i ettertid. Haha. Vi har også vasket vannlinjen i dag, det trengtes. Vi fant endelig jolle-ankeret (tusen takk Petter!) etter å ha letet over alt flere ganger. Vi satt ankeret da vi skulle i land i dag, "og den satt"! Den satt så godt at det måtte jobbes skikkelig for å få det opp igjen. (Krysser av i check-listen at jolle-ankeret virker.... haha).
 
For andre langtursseilere kan det nevnes at i Cascais er det veldig flott å ligge på svai, men svell kan forekomme, har vi hørt. Havnen i Cascais derimot er dyr, og veldig nøye på betaling, dvs om man ligger til over klokken 2 dagen derpå må man betale for nye 24 timer. Oeiras er mye billigere og tilbyr vel så trygg havn, med gode fasiliteter, inlkudert tilgang til saltvann svømmebasseng. Den gir også ARC rabatt.
 
Nå sitter vi rolig og tilbake lent på en kjekk bar i landsbyen. Endelig Internett! Windows 7 lager mye krøll på linjen for oss... Vi har tenkt å lage en ny facebook gruppe, som da kalles: "Vi som ikke liker windows 7!" oppfordrer alle som leser dette til å joine.
 
Alt vel om bord.
Serenity
 
 
Oeiras havn by night
Petter ser du hva båten heter?
Denne båten lå for anker da vi våknet i morges - 5 salinger, 135 fot, ca 75 meter høy!
I Lisboa
Handlegate
"Typisk portugiser"
"Yes we made it" - Selvguidet tour
I sann tradisjon besøker Ole alltid hver Hard Rock Café han kommer over.
Gammel Amerikaner i taket
Hard Rock Café Lisboa
Triumfbuen i Lisboa
Alternativ by-bane. Denne har ikke kollidert på mange år:p