Camaret

Serenity
Fridtjov Bergmann
Thu 22 Jul 2010 09:16
Camaret,
48:17.12N 004:35.74W
 
Vi ligger på svai i Camaret. Her er det gode ankringsforhold og vi ligger like ved en flott sandstrand. Camaret ligger ca 6nm fra Brest. Dagen ble tilbragt på stranden med bading og døsing i solen, deilig med litt avslapping etter gårsdagens nattseilas. Været var fantastisk og vi satte alle pris på en herlig dag på stranden, selvom badetemperaturen ikke var mer enn ca 17 grader. Vi unte oss champagne og jordbær på stranden, synes det passet godt i Frankrike. 
 
Camaret har vært en liten fiskelandsby, men nå er det en ferieby. Det er et yrende liv på sjøen her, virker som det er mye franskmenn på dagsseilas og diverse utlendinger på ferie. Her SEILER alle seilbåter, storseiet heises gjerne før man tar opp ankeret.
 
På ettermiddagen spaserte vi langs strandpromenaden i havnen, hvor restaurantene ligger på rekke og rad. Dette var siste kvelden sammen med Jazz på en stund. Vi valgte "Les Freres de la Cote" som er en koselig fiskerestaurant. Fransk kunnskapene våre er svært dårlige og menyen var kun på fransk. Men kelneren var svært hjelpsom og hyggelig, han oversatte hele menyen. Vi spiste blant annet blåskjell, og nøler ikke med å påstå at de var verdens nestbeste (Etter blåskjell fra Furutangen, tilberedt av Kirkeli).
 
Vi ønsker Jazz god tur videre, og takker for mange hyggelige opplevelser sammen, og ser frem til å treffes igjen.
 
Takk for meldinger fra Ole, Knut, Britt, Gry og Jarl.
Vi blir i området her noen dager. Luffe kommer ombord 24 juni i Brest og blir med over Biscaya.
 
Bilder kommer når vi er på nett.
 
Serenity