Atlantern 5 mai

Serenity
Fridtjov Bergmann
Thu 5 May 2011 12:18
Mads,
Har mottatt din mail. Forstår at mailen vår ikke kom frem, prøver igjen nå.  Har hatt fin vind siden 06.00, nå er vår posisjon 21:56.00N 58:30.00W
Vennligsr bekreft om du mottar denne.
 
Her kommer mailen igjen:
 
Posisjon 06.00 UTC: 21:56.00N 58:30.9W
 
Dato: 05. mai 2011
Kurs: 040
Fart: 5,5 knop
Vind: 4-7 knop
Vær: Lettskyet
Bølger: 1- 1,5 m svell rolig sjø
Utseilt distanse: 380 nm
DTF: 1826 nm
 
Etter en litt masete natt med en del reving og regnbyger. Har vi hatt en rolig og flott dag på sjøen idag. Vi seilte kryss imorges og utvoer dagen. Så dreiet vinden over på NV og vi slører i 5-7 knop, det blåser 6-10 knop. Vi har holdt kurs på 40-50 grader, dvs. rett mot Azorene. Har sett to kontainerskip, ellers intet annet. Har snakket med Ellen på VHFen. Nå har vi kommet inn i rutinen med vakter og livet ombord fungerer veldig bra. Så langt har vi kjørt motor i to timer, i forbindelse med vinddreining fra Ø til N igår. Vi prøver å spare litt på dieselen, vi har med oss 360 liter. Vi lader med Hondaen, og den gjør en glimrende jobb, Jarl.
 
På ettermiddagen satt vi å diskuterte hva vi skal ha til middag. Så napper det i fiskesnøret, vi skal ha fisk til middag, herlig! Vi har mistet en del fisk underveis, men så har vi aldri bremset når vi har fått fisk. Denne gangen ruller vi inn forseilet og stikker mye i storen, farten er lav. Bengt begynner å sveive inn. Fridtjov finner frem kleppen, vi er klar! Fisken kommer nærmere og næremere, så ryker guten.....  Vel, vel det var det. Istedet disker Bengt opp med nydelig Chateau Briand med tilbehør og vi unner oss et glass rødvin. Maten var fantastisk, men vi tenker litt på fisk.
 
Nattseilasen ble rask og fin sløreseilas. Lange perioder med 8-9 knops fart og max 10,2 knop. Ingen regnbyger.  Nå har vinden løyet litt og vi seiler 5-6 knop.
 
Takk for meldingene på sat tlf, hyggelig med livstegn fra omverden og å vite at dere følger med oss.
Bengt-Åge: Takk for melding, og ja Bengt og Fridtjov seiler Serenity DH på denne etappen.
 
Alt vel ombord.
Serenity