28:07.582N 15:25.566W

Pippin's blog
Michiel and Petra Mommersteeg
Thu 4 Nov 2021 14:47

We liggen alweer een dikke week in Las Palmas. Met alle andere schepen die met de ARC meevaren naar de overkant. Dikke pret met z’n allen. Boten zijn gepavoiseerd, iedereen heeft de beste tips op welk gebied dan ook. Heel Las Palmas staat klaar om alle zeilers te helpen met wat je ook maar wilt. Hele Ibericohammen worden aan boord gesleept, zeilen en rigging worden nagekeken, er zijn seminars over hoe je het beste met z’n tweeen, drieen etc kunt varen. Skippers briefinf, updates over het weer en vanochtend waren we getuige van een reddingsactie (simulatie) met een helicopter. In de bergen van Gran Canaria hebben we bomen geplant om onze ecologische footprint enigszins te verkleinen, crewdinner in de club en gisteren (een beetje vroeg, dat wel) een afscheidsborrel in carribean style en met onze engelse buren Karon and Martin genoten van een slaapmutsje aan boord van de Pippin.

Inmiddels is Sophie ook aangekomen en die sluit naadloos aan op alle activiteit. Heel gezellig dat ze er is.

De countdown naar het vertrek is nu echt in volle gang. Gisteren nog twee Spanjaarden aan boord om de SSB radio op de GPS aan te sluiten terwijl Joerg in Hamburg met teamviewer ons modem opnieuw installeerde. Een beetje een gekkenhuis maar ik ben blij dat ik nu weet dat alles werkt. Onze red box doet het, met satelliet verbinding en ook Predict Wind werkt naar wens op de Iridium GO. Absoluut dubbelop maar ik wil geen risico op deze eerste Atlantische oversteek. Later zullen we een beslissing nemen welke satelietverbinding onze voorkeur heeft. Motor is pico bello, zeilen zijn pico bello. Onderwaterschip is in Lanzarote onder handen genomen en we popelen om hier te vertrekken.