17:01.310N 24:38.951W

Pippin's blog
Michiel and Petra Mommersteeg
Thu 25 Nov 2021 15:03

 

14 november 5.11 UTC we arrived in Mindelo in the Cape Verdes. We sailed for 6 days and 17 hours. 918 Nm on the log.

 

 

Waar is Pippin

 

As we speak op 14:41.668N en 029:00.695W. Twee en een halve dag varen vanuit Mindelo. Op vrijdag 19 november zijn we vertrokken voor onze grote oceaanoversteek. Ik was een beetje optimistisch over hoe goed de boot was voorbereid. Op de eerste “leg” trad er na een zeer onstuimige start met veel wind (25 – 30 knopen) een periode met minder wind aan. Toen we de motor uiteindelijk, na veel discussie natuurlijk) wilden aanzetten gaf deze vrijwel onmiddellijk een alarm. De motor kon de stroom niet kwijt aan de accu’s. Een ongewenste situatie. Na overleg met Volvo Nederlnd kregen we het advies slechts op de zeilen verder te gaan en de motor niet te gebruiken. Je kunt je voorstellen dat de schipper een paar dagen huilie huilie deed. Gelukkig stak de wind just in time op en arriveerden we zondagochtend 06.00 uur in Mindelo. We gingen tegelijk met de Escapade uit London over de finish. Een yellow shirt op de kant had niet door dat wij op zeil gingen aanleggen maar ik kon hem snel uit de droom helpen. Alles ging perfect.