28:51.013N 013:48.061W

Pippin's blog
Michiel and Petra Mommersteeg
Mon 18 Oct 2021 10:53

28:51.013N

013:48.061W

 

Playa Papagayo

Niet echt een lange tocht gemaakt. Op vrijdag 8 oktober wilden we vertrekken uit Rubicon. We hebben alles gedaan wat we wilden doen. Ons duikbrevet en de boot uit het water gehaald. Buitenkant mooi opgepoetst. Donderdagavond gezellig gegeten met de bemanning van de Morgane of Sark, een Hallberg 46; Elvira en Herco. Maar we vonden het nu genoeg geweest, we wilden nog even iets van Lanzarote zien en lekker ankeren.

 

Maar helaas, weer wilde de motor niet starten. De kapitein liep als een briesende leeuw door de boot. Gelukkig kon Cecilia van de werf ons meteen een mechanicien sturen. Nou meteen, die middag nog. En er moest ook nog siesta worden gehouden. Uiteindelijk kwamen we erachter dat bij het installeren van onze nieuwe inverter de startaccu niet werd opgeladen. De deskundige hielp ons hoofdschuddend om zoveel amateuristich installatiegeblunder uit de brand. Toch maar een extra nacht in Rubicon gebleven

Op zaterdag 9 october vertrokken we dus opnieuw naar ons eerste doel; het om de hoek gelegen Playa Papagayo, het mooiste strand van Lanzarote. De branding was iets te heftig voor onze dinghy landingstechniek. Maar heerlijk geluierd in de zon en gelezen.