En dag nærmere europa

Nidne
Nina Finnesand / Aadne Sægrov
Thu 10 Jul 2008 16:54
Posisjon kl 12 UTC 41:40.000N 013:30.000W
 
Seilt 140nm siste døgn 248 igjen til La Coruna.
I natt ble vi passert av en kaldfront, og vi fikk mye fin vind i forbindelse med denne. All vinden kom inn bakfra så vi ble blåst avgårde. vind 20-25 kn. bølger max 2.5m. 6 kn i snitt og max 10 kn på surf. Båten lager en sånn fin brummelyd når den passerer 7 kn.
 
Utrolig fin seiling siste døgn, men nå har me fått litt problemer med motoren. Det var såvitt vi fikk motoren i gang i dag, så nå tør eg ikkje skru den av, for då eg redd me ikkje får startet den igjen. Rekner med det er startmotoren som er problemet, men det kan jo vera andre årsaker, men eg vil ikkje begynne å feilsøke her ute. Kjedelig om me skulle bli liggende å drive her ute på fjorden, og måtte ringe etter slepebåt for å komme inn i havn. Det e heldigvis ikkje så langt igjen, men det er litt kjedelig å hørre på det bråket dag og natt. Rekner med å ver framme i La coruna på lørdag morgen.
Været nå er helt supert, med rolig vind og sol, men me merke godt at me kommer lengre mot nord. Nettene er iskalde........... og me e bare på høyde med Spania!!! huff... Tør nesten ikkje tenke på hvordan dette skal bli lengre nord . Me har vært for lenge i tropene!! Eg er ødelagt. kommer til å måtte bytte ut de tidligere helårs t-sjortene mine med tykke gensre og jakker.  
 
Aadne