Fiskelykke eller ikke???

Nidne
Nina Finnesand / Aadne Sægrov
Sun 25 May 2008 18:49
Posisjon 21:22.800N 058:54.000V kl 12 UTC
Sol og fint vær, vind 10-15 kn, fart 5-6 kn, 120 nm siste døgn.
 
Jeg hopper opp og ned likt en kengeru i paringstid. Vifter også med armene som om jeg stod midt i fremførelsen av WMCA i en musikal fra 80-tallet.
 
"Aadne- eg har fått fisk. FISK. Min livs første fisk (kan ikke huske å ha fått før) som eg har venta  på i 27 år. STORT."
 
Aadne tar å hale opp snøret som ligger 50 meter ute, mens jeg har nok med mine akrobatiske bevegelser og fløytehyl.
 
"Ja Nina, det e tungt. Blir nok fisk te middag i kveld"
 
FOR....wait for it.....TVILANDE!!!!
 
Det var jammen ingen redsnapper jeg syntes lå dyppende i vannflaten, men colaboksen Aadne kastet i sjøen en time tidligere. Han hadde bare delt den halvveis. Den hadde så festet seg godt i snøret mitt kun med selskap av ca. 500 gram saragassotang. COLABOKS! Dette som skulle være et av mine livs øyeblikk skrevet inn i historiebøkene!? Cola er herved forbudt drikkemiddel ombord - rettere sagt: overbord! Trøsten ble annanas, kjeks og ost i cockpit. Så var det vel meninga at NEMO skulle få ha friheten til pensjonsalder da, og jeg kan ikke klage.
 
Dette var i går den 24.05; men i dag er det den 25 med nye håp og muligheter.
 
Klokka 07.30 kommer jeg tuslene opp i cockpit etter noen timers søvn på tvers i akterlugaren. Aadne sitter og halsover med ryggen mot hekken. Tror du må snu deg Aadne. Det er 4 fugler som kretser rundt vannflaten ca. 50 meter fra båten; og de billige fiskelinene vi fikk annbefalt å kjøpe fra en franskmann, står på spreng.
 
Min entusiasme fra i går begynner å krible til liv, og jeg tar meg i å vifte med både armer og bein. Denne gangen var det virkelig tungt. Jeg gikk ned for å hente seilerhanskene for å gjøre det lettere, men da jeg kom opp igjen, sa Aadne han trodde vi hadde mistet det som evt. hadde vært på. Skuffet, men likevel med håp, fikk vi dratt inn de 2 snørene som hadde tvinnet seg sammen. HJELP! HVA STORT LIGGER I ENDEN AV LINENE??? SINNSYKT! Aadne finner frem kreftene sine og får dratt opp en sverdfisk på 2 meter og på minst 40 kg!!! Så var det vel meninga da at jeg skulle vente i 27 år på å få fisk? Standerstørrelsen er nå satt:-) Brukte 2 timer på å få den opp, beundre den, ha dårlig samvittighet for at vi kun klarer å spise en miniatyrdel av den, sløye den  og vaske bort blodbadet. Det stinker nå som et fiskeoppdrett ombord, og vi gleder oss stort til årets middag bestående av poteter, eggesmør, gulrøtter og sverdfisk! DIGG!!!
 
Atlanterhavet har til nå vist seg fra sin beste side. For vår del har seilas mellom øyene i karibien vært mye røffere enn dette. Vi seiler fortsatt på kryss med stabil vind fra øst - sørøst. Måtte det være så greit til vi kommer frem:- ) Vi kjeder oss ikke et sekund, da det som sagt er travelt å ikke gjøre noen. Skal nok tidsnok få lenkte etter land. Nå går tida i lesing av bøker, lage mat, spille musikk, sove og holde utkikk. (Jeg tror Aadne gjør det, og omvendt).
 
Kjære bestemor Elisabeth - gratulerer så mye med dine 93 år. Håper du får mulighet til et stup i Harfsfjorden denne sommeren og! Eller kanskje du vil henge i et tau bak Nidne på vei til Fister??? Verdens sprekeste bestemor - det skal du ha! HIPP HIPP HURRA FRA ATLANTERHAVET ( 4000 meter dypt)
 
Klem fra Nina & Aadne