Så kom kulingen

Nidne
Nina Finnesand / Aadne Sægrov
Sat 7 Jun 2008 20:44
Dag 17
 
Posisjon 37:02.000N 035:29.000V Kl 12 UTC 07.juni 
Stormseil + motor; 160 nm siste døgn. Bølger 11/2 - 21/2 m, vind: opp til 25 knop
 
Heia
 
Så klarte me ikkje komma heilt frem med bare godvær, men kan ikkje klaga si me har hatt fint i 2 veger. Kuling i et døgn nå. Nidne danse på bølgene og riste litt på rompå, klare seg godt. Det gjer me og, ingen e sjøsyke eller andre ting. Godt med litt action for å komma oss ut av dvale me har levd i de siste 14 dagene:-) Heldigvis er det sol eller lett oversskya, så sleppe å stå ute i regn i timesvis. Tok ned forseil og storseil og har bare oppe stormseilet. Har og fått på motoren nå, sånn at me klarer å holde fart og kursen nok til at me komme oss inn i tide før kaldfronten slår til på tirsdag. Har ikkje behov for å ligge her ute i 40-45 knops vind; så nå motorseile me for å komme inn mandag. Alt ser ut til at det vil gå greit. Har det bare godt. Alfred e ekstra fornøyd som nå får pause fra sjåførrollen.
 
Ellers ser me ennå mange båter. Har hatt kontakt med andre seilbåter, og det er nå flere som venter på oss på Horta. Blir kjekt å hilse på de me har snakka med, men ikkje sett her ute på havet. Kvar dag komme der og diverse ting seilande forbi båten. I dag har me sett et bord, 2 gule kuler og 2 tønner. Godt ingenting treffe båten. Delfinene svikte heller ikkje någen dag, og me e ikkje et sviktande publikum:-)
 
Snart ser me land....hvis øyene ikkje har funnet på å flytta på seg:-) Blir kjekt, men me klare ennå å kosa oss her ombord.
 
Snakkes snart
 
Klem fra Nina og Aadne