19:03.394N 22:34.897W

Balance
Kerstin & Staffan Agnetun
Fri 15 Nov 2013 13:06

Nu har vi varit på väg i fem dygn. Räknar med att angöra Mindelo på lördag kväll dvs efter drygt sex dygn till sjöss. Det är faktiskt den hittills längsta etapp vi seglat. Det ”rekordet” blir dock inte långvarigt eftersom vi den 20 november avseglar från Mindelo mot St Lucia i Karibien. Räknar med att den passagen tar ca två veckor.

Vi hade lite tekniska problem de första dygnen men när vi fått ordning på dem har seglingen varit ren njutning. Har fått till en riktigt stabil segelsättning på plattläns och Balance tar sig fram 165 – 175 sjömil per dygn.

Autopiloten styr och besättnngen njuter av god mat, trevliga samtal, intressanta böcker. Tillsammans har vi lyssnat på musik från Kap Verde (Cesaria Evora). Vi fick en CD av vännerna Siw och Christer på Crystal Magic som de köpt vid en av sina seglingar till Kap Verde. Annorlunda musik som sätter oss i stämning inför ankomsten till Mindelo.

Sista dagarna i Las Palmas upplevde vi en känsla av att inte hinna med. Kanske något som kan liknas vid stress. Det var en hel del som skulle vara klart till deadline. Nu känns detta väldigt avlägset. Med fri horisont omkring oss finns det inget som stoppar våra tankar eller vår fantasi.

Vi njuter!