Apex

Apex
Fri 9 May 2008 14:20
Femte dag i sjøen fredag 9 mai kl 1000
Pos N28.53 W 54.07
Ground speed 6,4 knop med motor.
Distanse igjenn til Horta : 1389 NM
Vinden døde helt ut i natt ,så jernhesten måtte i gang.Noe vind kom o900.
Det er igrunnen bra etter forgårs hendelser.
Først konket begge forbruksbatteriene ut ,så vi kobblet de i fra og kobblet opp det nye 160 AH batteriet som jeg kjøpte på ST.martin.Nu fungerer laderen som den skall ,lader batteriet helt opp og går så over på float.Dette har aldri skjedd før så konklusjonen er at det har vert dårlige batteri siden båten var ny.
Imidlertid så er 160AH batteriet litt lite så vi reduserer strømforbruket maksimalt samtidig som vi lader oftere.Dette ser ut til å fungere.Når vi kommer til Horta får vi kjøpe nye.
Så den 7 vende om kvelden kom vi inn i ett forrykende lyn og tordenvær med regn som holdt det gående til 2 tiden på natten.Jan var på vakt og jeg lå og sov .Vi var sikker på at lynet slo ned i oss flere ganger .Fyrverkeriet 17mai i bergen blekner totalt.Det var kontinuerlig lyn i 7 timer .Jeg kom meg på dekk i en fart da lugaren var opplyst som ett solarium. Vi ble blendet flere ganger og når vi fikk synet igjenn kunnet vi konstatere at heller ikke det lyn nedslaget traff oss. Aldri har jeg opplevd maken.

APEX
OLE ,NIELS og JAN