APEX

Apex
Mon 4 Feb 2008 01:21
Ja nu er vi endelig kommet oss ut Venezuela og godt er det. Vi var innom Los Roques 11.58.N -66.38W ,men fikk ikke seile rundt i parken . Det pga jeg kom i unåde hos Coastgarden som er imigrasjonsmyndigheten på øyene.Jeg fikk beskjed om å sitte å vente.Der jeg satt lå skjemaene som vi mange plasser måtte fylle ut selv,så det startet jeg med .Da offiseren så det ,demonstrerte han at jeg skulle ha håndjern på og fengsles.Videre viste han skjemaet til samtlige på stasjonen og hadde det veldig gøy på vår bekostning.Vi fikk derfor ikke innklarering men kunne være der i 48 timer og fikk ikke flytte båten fra der vi var ankret og når vi forlot ommradet fikk vi annvist en vei ut av området som ikke gikk gjennom parken.
Samme gjør det ,jeg ble i tillegg matforgiftet etter middag i land som forøvrig kostet 400 kroner.
Vi seilte derfra til Puerto Cabello 10.28N 68.01W for å utklarere fra Venezuela . I P C var det en marina ,men helt nedsarvet og mye svell.Vann fylte vi i kanner pga lavt vanntrykk. Diesel måtte agenten Carlos hente i kanner. Totalt kostet inn og utsjekk av venezuela ca 2000 kroner.
Vi dro derfra til Bonaire som er Nederlansk. Vi ligger i en marina av god standard i byen Kralendunk 12.09.N ,68.16W. .Nu er vi tilbake i sivilasjonen .Her fikk vi med oss karnevallet og en kjempegod middag. Vi drar herfra i morgen mandag 4 februar og skal østover .Det er litt usikkert hvordan vinden vil blåse ,men vi seiler så høyt vi kan og håper å nå Martinic.
OLE