Apex

Apex
Thu 29 Nov 2007 11:39
29 .11.07
"25.20N 28.10W"
19 til 23 vakten .Ole og Svein gikk på .Det var beksvart ,månen komer opp 1105 og solen var gått ned.Kunne det bli svartere .Ja den svarteste av alle svarte skyer lå like foran oss.Ikke en stjerne å se.Vi hadde seilt spinnakker en stund nå .Vinden hadde løyet noe og vi passerte en finsk lagoon 44 "Annamare" .Vi kalte på VHF og de spuirte om vi hadde en 8x150mm lang bolt.De hadde noe problem med genakkeren.Spinnakeren vår kom opp "storm sp" og vi lå finnen bak oss.da vi kom på vakt så vi kun topplanternen deres når vi begge var på bølgetoppene.Det var da det skjedde ,vinden og regnet traff oss samtidig ,du må være fra bergen for å ha opplevd lignende regnskyll.Svein styrte ,farten økte og vi logget over 14 knop,Svein kjempet jeg kunne bare hjelpe
med å se på vindexen for han .Om litt greide vi ikke å holde båten på kurs ,så spinnakkeren tvinnet seg rund forstaget.
Vi hadde aldri fått det løs om ikke det var for rullefokken.
Solen kom kom opp under en regnbue ca 1000 UTC
I skrivende stund har vi det bra .har logget ca 210 nm siste døgn og holder ca 8,5 knop i gjennomsnitt

OLE

Dete ligger på vår hjemeside .Øivind har nummeret til Kenneth og han kan vise vordan du logger på.