Libertas : droom, emotie, illusie en hoop

Sailing is art - shipdelivery and sailing adv.
Cpt Lkp Metens
Mon 2 May 2016 12:11
Op 23/05/2011 vertrok Libertas uit Nieuwpoort.

Naar aanleiding van het 5 jarig vertrek, heb ik besloten om dit verhaal te reconstrueren.

Hierbij alvast een passage :

2011 is het jaar van de opstart, we hadden geproefd van het avontuur, het had zweet, tranen en geld gekost maar stonden er , klaar om deel te nemen aan de ARC Rally Portugal 2011 .

Om ons avontuur te verwezenlijken is er natuurlijk een team nodig, zonder team geraak je nergens, zo werd ons team opgebouwd met volgende personen :

Zoro :

Zoro was een vriend die ik meer dan 12 jaar kende. We dronken graag samen een biertje en discussiëren over alles en nog wat.

Serge was dan ook graag de helpende hand maar Serge had wat persoonlijke problemen . Dit maakte dat hij soms te laat kwam op afspraken.

Bob Sponge:

Jarenlang de kroegbaas van Meise geweest maar wegens omstandigheden besloten om alles te stoppen en verder te gaan door te genieten van het leven. Een geboren cassanova.

Kameleon :

Reeds gesproken over hem maar hij profileerde zich nader hand tot iemand die enkel de geneugten des levens wou dan de gevolgen van zijn geneugten.

Capitaine Flame :

Jaren een vriend geweest waar ik samen graag een biertje mee dronk en waar je steeds degelijke gesprekken mee kon voeren. Hij vond het een nieuwe uitdaging en geloofde dat dit project wel zou lukken.

Lieselotte :

Mijn ex-vrouw, komende uit een familie van zelfstandigen die het gemaakt hadden en die vaak de luxe opzocht wanneer ze tijd had.

Dr Zhivago :

Een aardige man, hij was dokter en was met pensioen. Je kon dan ook goed lachen met zijn avonturen maar hij was dan ook klunzig waardoor vaak materiaal kapot ging.

Lara :

Een juist afgestudeerde dame die graag eens een lange reis meemaakte. Ze kon wel goed zeilen.

Snake :

Een oudere man die veel gezeild had en achter zijn uren wat bijkluste om dagtrips te doen met zijn eigen zeilboot.

Bourvil :

Een machtige man, gepensioneerd maar steeds gedreven in de actie . Hij had wat zeilervaring maar voornamelijk zijn positieve inzet maakte dat tijdens zijn aanwezigheid het aangenaam vertoeven was aan boord.

Dit was ons super team .


Voor zij die zich herkennen, het is fictie met een grond van waarheid.

Met vriendelijke groet,
Cpt. Luc Métens