Ruskevær med målet i sikte

Caspara
Mon 9 May 2011 18:22

36:52N, 34:36W

 

Kl. 1800UTC

 

 

De siste 2-3 døgnene har vært varierende. Først nesten vindstille med 8knops vind fra øst og motorkjøring, så et døgn med sterk kuling- liten storm 38 -48knop fra øst og vi måtte legge bi for så igjen 8knop fra øst og resten av dieselen blir brukt opp.

Vi har nå 300nm igjen til Horta så fremdriften de siste døgnene har vært liten. Det ser ut som om at vi skal få litt vind ca. 15 knop fra sør- sørøst de neste dagene så vi håper å nå målet i løpet av torsdagen.

Det var overraskende behaglig å ligge bi i over 40knops vind og ca. 5m bølger. Med ca.1/4 storseil og roret bundet i lo hadde vi en vinkel på bølgene på ca 40* med avdrift på ca.0,8knop mot sør.

Genuaen kunne ikke brukes da sjakkelen på opphalet røk og det var for mye sjø til å fikse det før det roet seg. Mikal kommer til å mønstre av  i Horta da han må være hjemme til den 25 Mai, men det ser ut som om at det kommer nytt mannskap ned og avløser han. Ellers er stemningen om bord veldig bra til tross for veldig mye uhell og dårlig vær i det siste. Det merkes at vi nærmer oss hjemlandet så varmedresser og regnklær er funnet frem.