Hjemturen har begynt

Caspara
Tue 26 Apr 2011 13:21

21:28N 61:07E

 

 

Ja nå har overfarten hjemover begynt for alvor. Vi startet søndags kveld med rolig vind i fra nord –øst, etter ca. et døgn øket det på til en god kuling på 22 -30 knop med en del sjø. Det ser ut for at vi får dette været frem til helgen.

Mandags ettermiddag begynte dieseltanken på dekk å lekke så det ble et styr i drittværet for å berge mest mulig diesel. En av kannene på hekken slet seg også i løpet av natta så vi har lagt igjen ca. 40 liter til de som kommer bak oss.

Ellers så klarer vi å holde en ganske nordlig kurs med et snitt på 6 knop. Caspara klarer seg veldig bra i stampesjøen, men hun liker ikke sjøsprøyten over dekk som fører til en del smålekkasjer. Mannskapet utenom minstemann er for tiden på en aldri så liten slankekur og måtte under oppstyret med dieseltanken dele maten med krabbene.