Da alt gikk galt det 4. døgnet

Caspara
Thu 28 Apr 2011 20:48

26:08N, 58:51V

 

Fortsatt kuling fra nordøst,  ca. 30knop med 3-4meter sjø. Vi holder en rein nordlig kurs, men satser på at været endrer seg på lørdag/søndag slik at vi kan dreie rett mot Asorene.

Vi har hatt nok å gjøre det siste døgnet: Først gikk alle alarmene på motoren. Årsaken var saltvann i tenningslåsen til tross for at vi seiler med cokpitkalesjen på er det ganske vått om bord.

Litt sener begynte motoren å jukse. Årsaken var tette dieselfiltre og tett slange fra tank til forfilter. Deretter oppdager vi vann på dørken i salongen, MYE VANN. Etter nærmere undersøkelser viser det seg at det spruter vann inn fra leselampene i fremre lugar helt opp under taket. Seil/lager rommet i baugen på ca.1,5m3 står fult i vann + ca. 0,5m vann under senga i baug og 0,3m under dørken i salongen. Totalt er dette ca 3m3 saltvann. Kjetil brukte over 10 timer for å få ut alt dette.

Lensepumper og bøtter ble brukt. Hovedlensepumpen sluttet å virke så reservepumpen og dusjavløpspumpene ble koblet om slik at vi fikk tømt alle rom. Årsaken til denne lekkasjen var at jollen hadde dunket borti en av lukelåsene på dekk med påfølgende lekasje inn i seil/lagerrom ved sjøsprøyt over dekk. Dagen i dag har gått med på å prøve å tørke puter, madrasser, klær og lignende Men det er ikke så lett da vi ikke kan åpne opp luker eller bruke dekket p.g.a. sjøsprøyt.. Det er mye som er eller kommer til å bli ødelagt. Toppen av alt har vi fått saltvann inn i vanntankene da luftingen på et av systemene var i det oversvømte rommet. Vi har tre forskjellige vannsystemer så vi skal nok klare oss i 14 dager til. Vi klarte også å søle ut hele sukkerboksen på 2liter i dag tidlig  så dette siste døgnet har vært helt topp..  Ellers er stemningen om bord ganske bra og rutinene begynner å sitte så vi får håpe på at den siste ¾ av turen går uten problemer.