14 dagen

Westwind adventure
Zeezeilers/Léon Veth
Sun 6 Dec 2015 12:45
14 dagen onderweg
2015 mijl afgelegd
ruim over de helft!
De afgelopen dagen heeft menigeen van ons een soort midwaycrisisje doorgemaakt in de vorm van een ‘danig dipdagje’, zich afvragend waarom hij hier ook alweer aan begonnen was, wat er leuk aan is om met een vies plakkerig lijf in een ranzige lakenzak te kruipen om een paar uur door je hut geslingerd te worden en vervolgens gewekt te worden terwijl je eindelijk sliep, om weer een wacht te draaien.  Maar dan, dan weet je opeens weer waarom je mee wilde! Een prachtige sterrenhemel ontvouwt zich boven je hoofd, een eeuwig imposante machtige oceaan tot zover je kan kijken. En als je de 6 tot 10 wacht hebt, zie je in het westen de maan met de nacht verdwijnen en in het oosten de dag met de zon beginnen. Dat gaat nooit vervelen!
Aan boord is het doorgaans heel rustig. Er wordt veel geslapen, gelezen en gewoon gekeken.
De laatste dagen hebben we flink wind, 20 tot 25 knopen , waardoor handelingen in de boot, zoals schoonmaken en koken meer energie kosten. Ook blijven we leuk bezig met rif erin  en rif er uit.
Het eten dat we om beurten per ploegje maken is tot op heden heel erg lekker. De verse groente is inmiddels op, dus er is meer fantasie nodig om wat lekkers te maken  met niet te veel ingredienten. Het is verder verbazend om te merken dat de dagen steeds sneller omgaan met ‘niet veel doen’, terwijl ze in het begin ‘eindeloos’ leken.
De WESTWIND  doet het geweldig, zelfs met de wind die continu uit het oosten komt! En ook de schipper is een kanjer!
Over 5 dagen hopen we aan te komen op St Lucia, als de omstandigheden zo blijven.