dinsdag 1 december

Westwind adventure
Zeezeilers/Léon Veth
Wed 2 Dec 2015 13:11
Lief Logboek,
 
Na ruim een week op zee worden de dagen korter. Het wachtschema zorgt voor rust, regelmaat en reinheid (zou je denken). De zee, de wind, de wolken en de golven herhalen zich in een eeuwig ritme. En ook de kuipgesprekken draaien zich in meditatieve herhaling om voedsel, de visvangst van de dag, astronavigatie en natuurlijk de edele sport van het korfballen.
Toch is de werkdruk soms best hoog: we zouden morgen gijpen en toen moest het opeens vandaag! Na een aantal dagen de wind gezocht te hebben, is ze nu eindelijk gevonden. Vol goede moed zetten we dus de champagne al koud voor het half-way-moment dat we over twee dagen hopen te bereiken. Lekkere bubbles met sashimi! Negen visstaarten prijken aan onze hek-reling als stille getuigen van culinaire hoogtepunten en fileerkunst.
Maar nu eerst verder onder begeleiding van Eros Ramazotti en een Skip in de keuken met risotto.