Mot Azorene dag 16

Tu Can Tango
Karl Rune Nilsen
Fri 22 May 2009 12:04
Posisjon 38:12.300N 35:40.000W, utseilt: 132 nm, fart: 5,5, kurs: 075,
wind: NO 0-5 kn. Sjø 0 m, noe dønning, sol med noen skyer, og en million portugisere. Det er tungt å hilse med flagget hver gang vi passerer et krigsskip.

Hei alle seglere og andre galninger,

Jaggu skal en være gal for å holde på med dette, særlig sett på bakgrunn av rapportene fra dere andre: Vått, kaldt, hoppende, dunkende på skeive som det går, med altfor mye vind, altfor lite vind, motstrøm, lyn og torden. Men de aller fleste av oss kommer til å gjøre det om igjen. Forunderlig. Et sitat fra et gammelengelsk dikt skrevet ca år 960 burde passe for oss. Sjømannen:

Må jeg om meg selv i sannhet få kvede, om sjøreiser synge; om strevsomme dager og tunge tider titt jeg prøvde. Jeg bar i mitt bryst en bitter sorg, og kjente at en kjøl var bekymringers bolig i havets hivende kav.
Der holdtes jeg ofte i snekkens stevn på sene nattevakter når nær klipper hun krysset.
Av kulde lammet mine føtter føltes, frosten bandt dem i kalde lenker mens det kokte av uro hett om hjertet. ---
Men min tanke tvinger hver tid jeg har min sjel til utfart; at jeg herfra skal fremmede folk i fjerne land søke.

Gjendiktet av Karl Wilhelm.

Og idag fikk vi lønn for strevet: tidlig i morges fikk vi et heng fra vest, stoppet motorer og heiste genakkeren. Vinden er nå oppe i 8-11 knop, og vi gjør 3,5-6,5 knop. Herlig. Stor frokost med egg, bacon og pytt i panne uten motordur. Og vi har sett hval og delfiner.I natt var det så stille at vi kunne høre dem klikke rett ved båten.

Fortsatt god seilas.