Mot Azorene dag 9

Tu Can Tango
Karl Rune Nilsen
Fri 15 May 2009 13:11
Posisjon 31:24.500N 51:05.300W, utseilt: 114 nm, fart: 4-9, kurs: 090,
wind: 0-40 kn. Sjø 0-1 m, noe dønning, delvis skyet, tildels mye regn.

Gjennom dagen var det seil opp, seil ned, motorer på, motorer av, seil opp,seil ned til vi ga opp og motoriserte frem til 0230 LT (UTC -4). Da blåste de kraftig opp fra S, og vi var oppe i 8,5 knop. Kl 0400 døde vinden helt, men dreide snart 180 grader og økte til kuling og vel så det. På det meste var vinden oppe i 41 knop og vi gjorde 8 knops fart for 16 kvm fokk. Under alle disse manøvrene klarte vi å brekke båtshaken ved et uhell. I øyeblikket er vinden NNV 22 knop.

Vi skulle ha introdusert oss for lenge siden: Reder og skipper Rune, Styrmenn Raol og Karl Wilhelm, Kokk,maskinist og reparatør Ronald. De to styrmannene har kapteinserfaring og mange år til sjøs. Kokken jobber i Nordsjøen og har lavt tyngdepunkt, går under navnet Short John Silver.
Vi har akkurat spist frokost, eggerøre med bacon og løk, det regner kraftig, og vi seiler for den lille fokkefilla.

KW hadde lovet nystekt brød til frokost, men det måtte avlyses. Ikke så mye på grunn av sjøen som et dårlig ben. Før avreise skadet han foten og måtte på sykehuset for å sy 6 sting under tåballene. Der har det nå satt seg infeksjon,og det er vanskelig å bevege seg på et ben i denne sjøen. (Antibiotikakur er igangsatt). Men humøret er fremdeles svært nær toppen bortsett fra frustrasjonen over ikke å ha kommet avsted tre dager før, som planen var.

Gåte: Jordkrummingen gjør at vannoverflater buler i forhold til en rett
linje. Hvor mye "høyere" er Mjøsas på midten i forhold til en rett linje
mellom Minnesund og Lillehammer?

Svar: Hvis distansen settes til 90 km: 158 meter og seks bananer, hvis den settes til 100 km: 195 meter pluss lengden på båtshaken etter at den brakk.

Fortsatt god seilas.