Tropea

Pippi
Eva Furhoff
Thu 14 Jul 2011 20:03
38:40,99N 15:54.33E
 
Hej,
 
Nu ligger vi i Tropea och i dag har vi agnat oss at att stada, tvatta, skrubba, skura och frascha upp baten och oss sjalva. Det har varit jobbigt. Det ar helvetiskt varmt och luftfuktigheten ar mycket hog. Minsta rorelse kostar pa.
 
Tropea ar annars mycket vackert, i gasthamnen ligger stora, flotta batar och sjalva stan ligger fantastiskt vackert pa en klippa hogt over havet. Fran gasthamnen leder en svindlande trappa pa knappt 200 trappsteg upp till stan, la Citta, och har ar det verkligen ett gammalt citadell, en borg. I vart fall ser det ut som en borg fran havet. Har har vi njutit av tva goda middagar efter morkrets inbrott. Innan dess vill man inte ens tanka pa att klattra hit upp.
 
Overhuvudtaget var det en fantastiskt vacker segling upp hit fran Messinasundet, med berg och sma sandstrander, turkost vatten och Stromboli som en skugga vid horisonten. Aven fastlandet ser vulkaniskt ut och det rok pa ett misstankt sett fran en bergstopp.
 
I morgon ar det dock dags for oss att ge oss i vag igen. Denna gang siktar vi pa Cetraro. Kanske har vi battre tillgang till internet dar och kan skriva lite mer.
 
Ha det bast!
 
E+L+H