Crinienkanalen

Hvorforikke
Jarle og Heidi Bjørkli
Wed 27 Jun 2007 22:20

270607 20:39:50 Posisjon 56.05N 005.33W Hvorfor Ikke

Hei!

Vi er nå kommet til Crinien og har i dag hatt en spennende dag i kanalen. I går reiste vi i 9-tiden oppover Irskesjøen, og været var lovet bra. Vi dro sammen med "Christina V" oppover og det gikk unna så det holdt. Den første tiden lå vi på en skarp kryss, så døde vinden, som siden kom igjen på en deilig rom slør. Dette varte så og si hele natten, men de siste 5 timene fikk vi nordavind så og si midt i trynet!. Men med godt tima tidevannstrøm gikk vi hele 174 nm på 24 timer. Så vi entret Crinienkanalen ca kl 1100 og gikk direkte inn i slusa, hvor vi videre sluset oss til toppen. Hele 13 sluser og 4 bruer tok vi i dag og det var til tider litt stressende, men vi stoppet jo stadig å så oss omkring, men et døgn til her kunne vi nok hatt. Det beste med å gå disse kanalene er at du får en fantastisk naturopplevelse og at det er litt rart med seilbåt oppe på fjellet liksom!

I morgen tidlig går vi ut de to siste slusene, så er vi på fjorden igjen.Da drar vi mot caledonienkanalen, som er ca 52 nm. Vi må være der før kl 1700, så det kan jo fort bli litt stress! Men visst ikke vi skulle rekkec det, så går vi bare inn neste morgen, så det er ikke noe problem. De åpner ikke her slusene før kl 0830

Vi kjøpte likegodt billetten til Caledonien også og det ble visst noe billigere å kjøpe alt på en plass..!!( 280 pund) for begge kanalene visst det var noen som lurte på det!, og da kan en være der i 14 dager tilsammen. vi blir nok ikke så lenge, men for andre som kunne tenke seg det er det visst ikke noen problem å bruke 1-3 uker. Det koster jo ikke noe å ligge i kanalene, å med tanke på hva vi betalte pr. døgn i Dublin (58 eur). så er ikke prisen noe å si på.

Her i Scottland er det dårlig med internett og mobildekning, men det håper vi blir bedre når vi kommer til Caledonienkanalen.

Hilsen Team Hvorfor Ikke