Dag 7

Hvorforikke
Jarle og Heidi Bjørkli
Tue 8 May 2007 19:41

80507 15:18:23 Posisjon 29.39N 50.32W Hvorfor Ikke 2 Squalls. Kurs 52 gr Wind 9-12 Speed 6 knop Temp 29 gr. anntemp 24,6. Sol og litt skyer.

ETE 1209 nm til Asorene
Siste døgn 141 nm

Hei sann!

I dag har det vært deilig med nesten skyfri himmel, og seilt på slør i hele dag, men gikk for motor i natt. Vi må prøve å ta igjen "Bris 3" for han Åge ligger 135 nm foran oss, og er fulstendig uten strøm, så vi har tilbudt å låne han vårt nødagregat. Det er ikke enkelt for han å seile solo, og ikke ha strøm eller noen ting til å få start på motoren.

Det har vært dramatikk på havet igjen. For noen dager siden ble Norske "Sailabout" kontaktet av Hovedredningssentralen i Bodø med spørsmål om de hadde sendt ut Mayday og litt senere fikk de en melding på iridiumen som lød: " U.S. Coast Guard request you contact us at ..... We are coordinating the rescue for your vessel."

Nå var det ikke de, men den andre norske båten med samme navn som hadde sendt ut nødmeldingen. De befant seg 630 nm utenfor Galapagos på vei mot Maraguesas, ikke det beste stedet å få båten ødelagt i dårlig vær. Etter et døgn i usikkerhet ombord ble de plukket opp av det norske fraktskipet Belnor. De er nå trygt ombord der og et plaster på såret er at de får en tur rundt Kapp Horn. De som er i havn kan lese om episoden på deres egen hjemmeside, www.svsailabout.no

En litt bedre nyhet for dere som nå er midt på havet er at Arnolf, Bavariaen som var med i ARC med to eldre franskmenn, og som ble forlatt midt i
Atlanteren, dukket opp utenfor Anguilla 2. mars i god stand, dog fremdeles uten ror. Tre dager senere, samme sted, ankom en annen båt uten ror som også hadde blitt forlatt midt på havet.

Sånn kan det faktisk gå.
Ellers er vi snart "halveis", og det gleder vi oss med.

En solfyllt hilsen fra Hvorfor Ikke
.


.