Poss. Rapport Dag 3 16 juni

Hvorforikke
Jarle og Heidi Bjørkli
Sat 16 Jun 2007 14:37

160607 12:19:39 Posisjon 43.43N 22.02W Hvorfor Ikke 0 Squalls Kurs 75 gr Wind 18-22 knop Speed 6 knop V. temp 16,4 gr Temp 22 gr Bølger 2-3 mtr. Meny; Heidi`s forunderlige gryte! Dessert; Vannbakkels.

Utseilt distanse; 449 nm fra Horta
Siste døgn 142 nm
ETA til Cork 732 nm

Hei!

Siste døgn har vært preget av gebursdagfeiring til kapteinen, og en del vær forandringer. Bursdagen ble feiret med deilig middag etterfulgt av vannbakkels til dessert. Nå skal det sies fra øyevitner at hovedindgrisiensen til gryta var oksekjøtt, men i følge skrekkslagene vitner ble den regelrett lempet til sjøs. Men oksegryta var god likevel den.!

Vårt kjære manskap Kaare ble i går utsatt for sjøsyke!!! første gang kunne han fortelle?? ja ja dette er Atlanterhavet, og her blir en hivd fra den ene siden av båten til å plutselig befinne seg på motsatt side.Vel, Vel det var nå bare noen timer så var han på dekk igjen. Føler meg ikke så bra selv heller når enn sitter her nede i salongen og trykker på denne dataen.

Været de neste dagene gjør at i natt la vi om kursen ca 40 gr for å slippe et lavtrykk som bygger seg opp opp ved Grønnland og er på vei nedover. Vi prøver å komme på sydspissen av dette, for å få vinden på rom slør eller fra Sør da!. Nå har vi jo gitt på oppover for å unngå et som kommer fra sør, og det ser ut som at vi klarte det .Det gikk bak oss videre til Portogal.

Ser at det i Dreamcatcher har hatt en del problemer med spinnakerfall og storseilfall, og det er ikke noe moro her ute, men det kommer sikkert til å løse seg for dem og de er nok fort i gang igjen.

Takk for oppmerksomheten vedr. min gebursdag

Hilsen Kapteinen
Hvorfor Ikke