St. Martin/Sint maarten

Hvorforikke
Jarle og Heidi Bjørkli
Tue 24 Apr 2007 03:27
18.03.987 N
63.05.305 W

Mandag 23/4 2007

Hei!

Vi er nå endelig på Sint Maarten, Margiot Bay, den franske delen av St.Martin, etter å ha hatt en nattseilas med, motvind, lyn og torden og en del nedbør," motorkjøring"...! 94 nm på 16 timer, og det er ikke noe å skryte av nei, men vi visste nok at å reise den veien blir nok ikke enkelt. Men da er det ekstra deilig å komme fram her til deilig sol og varme, og et aldri så lite bad, sånn at kroppen føler seg sånn passe perfekt igjen.

Når vi ankomm i morres, ville ungene se om Mark og Yara på "Coco del Mer var her fortsatt, så de tok dingyen ut for å sondere "Simpson Lagoon", trålet alle marinar i området, men til ingen hjelp... de var nok reist!, så fikk vi kontakt med de andre norske båtene, og de sa at vi måtte komme over til den "andre" siden, men da måtte vi rundt halle øya og det var jo 8-9 nm. Men det går en løype inne i Lagoonen, og den kunne vi jo prøve oss på, spesielt etter at Nano og Dreamcatcher prøvde å komme igjennom, men de stakk for dypt ( 2mtr), vi er jo bare 1.70mtr, så vi snek oss avgårde mot bruen som skulle åpne kl 2.30pm og 2 min etter rundet vi hjørne inn til vippebrua og var på det laveste nede på 30 cm klaring, så det gikk så det suste. Vel igjennom kom vi ut i et virvar av båter, og det første ungene fikk se, det var "Coco Del Mer", så da heiv ungene seg i jolla, og mere så ikke vi av de, før vi hadde ankret opp båten og de kom å hentet oss et par timer senere.( veldig stas), så nå skal de ut med dingyen til Mark i morgen og prøve "ringen" eller Tuben (som vi endelig fikk tak i) som Preben fikk til gebursdagen .

Ellers sa vi farvel til mødrene og barna på båtene "Ringhorne og "Anna etter at de bestemte at de ville over til US Virgin Island, da treffer vi ikke dem igjen før Asorene eller Skottland. Men vi traff "Blue Cowrie" igjen som vi tilbrakte et par dager sammen med, og det synes ungene var veldig stas. Andrew og Pippa lot de få lov til å se mange filmer i den flotte båten med kinolyd og popcorn...!, så fikk selfølgelig oss voksne kost oss med en aldri så liten drink i cokpiten.

Vi ligger nå sammen med "Dreamcatsher"," Nano" og "Helmaks", og de neste dagene går nok med på prat og forbredelser før den "STORE" hjemturen begynner, fikse, handle, bla bla..........!

Skulle det være noen som er intressert i å gjøre sånn som oss, så blir "S/Y Hvorfor Ikke, lagt ut for salg de nærmeste dagene på finn.no , hvis vi rekker det, da med detaljer og pris.

Hvis noen har lyst til å ringe til oss før vi reiser, kan dere nå oss på det franske nr vi hadde da vi var i Martinique eller Sat tlf.

Hei så lenge

Hilsen Kapteinen