Cane Garden Bay Tortola

Hvorforikke
Jarle og Heidi Bjørkli
Sun 15 Apr 2007 15:01
18.25.584 N
64.39.733 W

Søndag 15. April

Hei sann!

Vi ligger nå på Cane Garden bay på nordvest siden av Tortola, seilte ned hit i går etter en deilig dag med snorling og dykking på det legendariske vraket "R:M:S Rhone". Vi fikk tatt noen flotte bilder av skipet som ligger mellom 4 - 20 mtr. Ungene synes at det var kjempespennende.

Skipet ledet av Kaptein Robert F Wooley, som var kommet fra England med last, ble 29. okt 1867 ble tatt av en orkan, da det med full motor prøvde å gå ut i åpent farvann, for å unngå å blåst på land. det gikk nesten bra, men når de skulle runde Salt Island ble de presset mot land, og skipet ble delt i to, og sank umiddelbart etterpå.

Ellers var vi en tur Peter Island en tur igjen, men denne gangen var vi på den andre siden i "Deadmann Bay", hvor vi fram til nå, var på land og kjøpte vår dyreste "Painkiller" 11 dollar!, mens i går var vi på land i strandbaren her , kostet drinken 3.75 dollar, så det er en hvis forskjell på prisene her nede.

I dag blir det en tur ut til Sandy Island, for å bade litt og spise lunsj sammen med de andre norske båtene. Sitter for øyeblikket å ser over til den amerikanske delen av jomfruøyene, og iriterer meg på at vi ikke fikk passa våre i tide. Da kunne vi ha tatt en tur over, for å få hamstret litt til hjemturen, men det blir bare bråk hvis du tatt med båten der uten tillatelse, så vi får bare slå oss til ro her denne gangen ,og heller være forbredt på sånne ting en annen gang, hvis tjangsen skulle by seg.
Ellers blir dagene sånn nogenlunde like her nede i varmen

Temp i dag : 32 grader i skyggen og 30,1 i vannet.

En vindfyll og solfyllt hilsen fra Kapteinen og manskap i "hvorfor Ikke"