Fw: Marina Cay og Saba Rock

Hvorforikke
Jarle og Heidi Bjørkli
Wed 11 Apr 2007 02:27

----- Original Message ----- From: "Hvorfor Ikke" <HvorforIkke {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com>
To: <hvorforikke+diary-682080 {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com>
Sent: Tuesday, April 10, 2007 10:05 AM
Subject: Marina Cay og Saba Rock


18.30.133 N
64.21.756 W

Tirsdag 10.04.07

Hei!

Siden sist vi la ut bloggen har vi seilt litt rundt her nede, og vi har besøkt Marina Cay som er en liten idyllisk øy på vestsiden av Tortola. Videre dro vi opp til The Bitter End og Saba Rock.

Etter en fantastik aften med deilig mørt lammelår som Bjørn Vidar i "Ringhorne" hadde stelt i stand, var det på tide å komme seg av gårde til Marina Cay. "Anna" ble liggende igjen for å vente på startmotoren som skulle komme samme ettermiddag.

Vi måtte jo selfølgelig på land for å levert vasken og bytte gassbeholdere, men på denne lille øyen hadde de kun tre vaskemaskiner som stod ute i de fri og der måtte vi vaske selv, og køen var lang, da var det bedre å vente til vi kom til neste øygruppe, bedre var det å ta en tur i baren for å smake på den lokale "Painkilleren" BVI`s nasjonale drink bestående av rom, pinapple og kokos( kan annbefales).


Ellers blir det morgentur på damene hver dag, mens vi mannfolk ser etter barna og koser oss med fersk morgenkaffe, og planlegger dagens gjøremål.
I går var det jo feiring av gebursdagen til Bjørn Vidar, og det ble feiret på resturangen på Saba Rock, med en fantastisk buffet med noko åttåt.

I dag reiser vi ned til Sophers Hole on West End av Tortola, for der vet vi at vi kan få byttet gass, og få levert vasken, så blir det en tur til Ginger Island for å snorkle på vraket " Rhone" og det er jo spenende både for store og små.

Hjemturen står jo nå snart for tur, og planene for hjemturen blir stadig diskutert, men det ser ut som at vi reiser ned til St. Martin for å treffe de andre norske båtene. Siden jeg må prøve å være hjemme ca 1. Juli, kommer vi til å prøve å seile opp mot Bermuda, og er vinden fin ,og båten fungerer, så går vi direkte til Asorene. Da vil vi få litt bedre tid på øyene, og en liten pause, før vi tar avgårde igjen mot England ca 10.Juni. På Asorene får vi besøk av Kåre Øverås som seile skal videre med oss til Norge

En varm hilsen fra Kapteinen