Snart Avreise!

Hvorforikke
Jarle og Heidi Bjørkli
Thu 7 Jun 2007 15:27
Hei sann!

Nå er vi snart klare for avreise til Cork i Sør Irland, som blir en etappe på ca. 1240 nm. Vi regner med at det vil gå ca. 8-9 dager på denne overfarten.
Vi får jo en seiler på besøk som skal være med oss den siste biten til Norge. Navnet hans er Kaare Øverås, og bor oppe i Froland utenfor Arendal. Han har seilt siden han var en neve stor, så dette blir jo artig. Han ankommer Horta i morgen kl 18. 30 lokal tid.

Ellers har de siste dagene gått med til bunkring av div matvarer og diesel. Vi leide bil sammen med "Ringhorne", og fikk sett en del av øya, selfølgelig var det den værste dagen med regn og tåke, så vi fikk omtrent ikke se mere en 50-100 mtr foran oss. Men vi fikk i allefall se vulkanen som i 1957 steg opp av vannet og blåste ut lava, og som i dag ser ut som en liten øy rett utenfor Capela på Fiolia. Artig å se bildene av hendelsen.

På mandags kvelden og tirsdag formiddag kom det 4 nye norske båter "Nano, "Anna", "Seven" og Iospinno, og det ble som seg hør og bør feiret på "Peter`s. Desverre for dem var det nå ikke flere plasser i marinan, og de fikk besjed om å ankre opp i moloen til det reiste noen båter. Været har jo gjort at mange båter ligger på vent, men det ser ut til at lørdag/søndag kan det bli en åpning i vær situasjonen.

Så da gjenstår det bare se om værgudene er med oss den siste lange overfarten, for dette er den overfarten vi kan regne med blir den tøffeste!
Så dere får følge oss i bloggen hver dag, og krysse fingrene for oss.

En regnfyllt og blåsete hilsen fra Hvorfor Ikke