Dag 16

Hvorforikke
Jarle og Heidi Bjørkli
Thu 17 May 2007 19:32

170507 15:05:52 Posisjon 38.02N 30.29W Hvorfor Ikke 0 Squalls Kurs 72 gr Wind 3-8 knop Speed 5,6 knop Temp Deilig 27 gr V temp Kaaaaaldt! 19.2 gr.

ETA til Asorene 93 nm
Siste døgn 147 nm

Hipp Hipp Hurra for 17 Mai!!!!

Gratulerer med dagen ale sammen!!, håper ikke dere fryser raua av dere!! he he. Vi har det helt underbart, og savner ikke den norske kulden i det hele tatt.

Mer dramatikk var det i morres da masten til "Meadow takket for seg. vi fikk mail av demog de kunne fortelle at alt gikk heldigvis bra, og ingen kom til skade. Masten brakk på 3 plasser, og de holder nå på å rigge nødmast av restene!!uff og ufff ,De har ca 1050 nm igjen til Asorene, og det har de ikke nok diesel yil, så vi håper at de får litt hjelp av andre båter rundt dem.

"Ringhorne" hadde også en del tøffe forhold, for han kom ut for liten storm og hadde vind opp mot 54 knop. Det ene manskapet han har er en ung dame, og hun har stort sett vært sjøsyk. Alt gikk bra der også, men akterrekken fikk seg en smell.

Vi er nå ikke så langt fra målet, og har hatt en fin tur i forhold til mange andre båter. Vi valgte den sørlige ruten i forhold til andre som gikk mye mere nord. Det viste seg å være et godt valg, i hvertfall når vi reiste. Andre båter som gikk nord har måtte nå seile sør for å unngå det dårlige været som har herjet der oppe. Frivind guidet oss hele veien, og det har vært en fornøyelse!.

Takk til alle som har fulgt oss på turen!, i morra tidlig er vi fremme i Horta, og det skal bli deilig å få lagt oss i havn noen dager.

Hei Jørn eller Erik
Kunne dere tenke dere å si i fra i marinan at vi kommer. Regner med at vi annkommer ca kl 0900 lokalt?. vi er 3båter

Hilsen Jarle
Hvorfor Ikke