Dag 14 - Atlanterhavskryssningen

Celsius på tur
Eldrid og Rolf Magerøy
Thu 17 Dec 2015 14:16
14:06.093N
054:47.057W

Dagen begynte som vanlig, Rolf hadde tidligvakten, så han var oppe, også kommer resten klatrende opp i rundt 12-tiden (utc tid) Det var da det begynte. Rolf hadde fått nesten-fisk. Han beskrev med stor iver hvordan nesten kampen med nesten fisken hadde vært. Den beit nesten på snøret og hoppet nesten opp i luften flere ganger visstnok. Den var også nesten-hvit og sølvaktig. Han mente at det var en tunfisk liggende nesten fisk. Flere ganger hadde også nesten fisken biti på snøret og røsket til flere ganger. Rolf var stolt av nesten fisken. (Det kommer bilde senere) I følge han selv var nesten fisken mye større enn den største fisken Ivar-Helge hadde fisket noen gang. Vi andre så med nesten begeistring på nesten bragden til Rolf. Vi gledet oss til nesten fisk middag nå. Utover dagen hadde vi god vind, og vi har slippet å starte Vera. Med god vind i seilene går de nautiske milene unna. Vi nærmer oss land. På en måte går tiden nesten litt saktere akkurat nå, men vips er det kveld. Ellers utover dagen var det soling og avslapping. Vi hørte også mer om nesten-fisk kampen til Rolf. Det var tydlig at denne satt sine spor. Dette er en fisk han vil nesten-skryte av i all framtid. Ingen til slå denne rekorden! Til middag smakte det utrolig god med nesten-fisk. Nesten-fisken ble marinert i en mangosalsa, og stekt to min på hver side, slik at vi fikk et godt grillmønster på den. Til tilbehør ble det røsti poteter på en seng av ovnsbakte kortreiste grønnsaker. Smeltet seterdalssmør ble brukt som saus. Som umami smak ble det fritert tang. Det smaker som bacon. Hvilket herlig nesten-fiske måltid vi hadde. Det var godt at vi hadde pannekaker med bacon og syltetøy til dessert den dagen. En dag vi sent vil glemme.
Dagens værmelding melder om 28 grader fortsatt i luften, og nå 28,1 grad i vannet. Sola sitter høyt på himmelen og varmer godt. Ingen bruker dyne om natta lengre. For varmt til det.
Dagens spørsmål:
IvarHelge: GMT -3 nå, Første vi skal ha når vi kommer i land: PIzza og pils, og fruktsalat og is på Christian
Dagens quizmeldinger:
IvarHelge: Siste menneske besøkte månen i 1968, Første Menneske i verdensrommet: Juri Gagarin, 3 mennsker har gått på månen. Vikingnee kalte newfoundland heimøy. Astronaut fra kina: donut
Vårt spørsmål til dere lesere: Hvordan art var nesten-fisken til Rolf ? Vi har ikke funnet noe godt bilde av den i våre bøker.