Dag 8 - Atlanterhavskryssningen

Celsius på tur
Eldrid og Rolf Magerøy
Fri 11 Dec 2015 14:18
16:08.241N
042:44.980W

Enda en dag har gått og vi er enda en dag nærmere målet vårt. Dagene er fortsatt like rolige, som i at vi sitter mye på baken. Havet er som før.. fult av bølger som gjør at vi ruller hit, og vi ruller ditt. Det minsker stadig på provianten ombord, båten blir lettere, og vi går bedre i sjøen. Vi har fått ønske tilsendt til redaksjonen om vi ikke kunne melde litt lokalt vær, og det skal vi jo selvfølgelig gjøre. Vi i Midtveisnytt melder om 26,3 grader celsius i luften. Havet holder en temperatur på 27,2 grader celsius. Bølgehøyde er på ca 1-2 meter, med 3-4 meter mellom bølgene, altså rolige bølger. Forut båten ser vi blått hav, akterut er det blått hav, styrbord har vi blått hav med 6-7 flyvefisk, Babord meldes om en hval eller to tidlig morgen. Et par tre bomullsdotter har noen glemt igjen på himmelen. Vi håper eiern av disse finner de og plukker de ned.
Ivar-Helge kom med et spørsmål på melding i går om at det ser ut til at vi går mye lengre nord enn vi burde. Det har sin forklaring i at vi følger storsirkelen på kartet og på et flatt bildekart som dere følger vår posisjon på, så vil det se ut som vi går mye lengre nord enn vi egentlig gjør. Besetningen på S/Y Celsius setter stor pris på alle dere som sender quiz spørsmål til oss. Vi føler vi har en løsningsgrad på rundt 96% av alle spørsmål som blir sendt inn. Quizformiddagen er absolutt noe å se frem til.
Bloggen i dag blir litt todelt, vanligvis blogger vi om dagen som har vært. Men i dag må vi melde at 11.12.2015 - kl 11.18 utc tid så var vi halvveis på ruta våres, Det vil da si at vi har seilt ca 1000 nm. En halv rød bukse! Begivenheten ble feiret med champagne-frokost, Midtveis-Monster Energy Ultra White, og LEGO bygging. En milepæl er nådd. Nå vil tiden gå fortere føler vi selv. Legobygging i rullende sjø midt på atlantern var morsomt, og Christian koset seg masse med dette. Er vel ikke så mange andre som har bygget lego 1000nm ut i Atlanteren vel ? De av dere som tippet når vi nådde midtveis skal alle få postkort ! Motiv og innhold bestemmes av redaksjonen. Senere i dag skal vi feire med kake! Mer om dette i morgendagens blogginnlegg :)