Nordover

Vaares
Thu 21 Jan 2016 12:27
Hei igjen!

Ja så skal jeg atter en gang prøve å sende noen ord fra seilasen våres.
Vi er som sagt begynt på turen Nordover, men ikke akkurat at det er så kaldt fordi. Her vi ligger nå er det 26 grader om natten i luften og selvsagt mere om dagen og hele 28 i vannet, så vi gruer oss ikke til et bad.
Ja etter damene våres dro hjem har vi beveget oss ca. 110 nm.
Vi var først innom Rodney Bay der vi måtte sjekke ut fra St. Lucia, for da skulle vi over til Martinique som er Fransk. Vi gikk så direkte opp til Forte de France som er hovedstaden, og fikk så sjekket inn der.
Der var det også Karneval så det var veldig mye trommer å bråk.
Neste dag tok vi og seilte opp til Nordenden til en plass ved navn St. Pierre. Men på disse Fransktalende plasser føler vi dårlig kontakt.
Så neste dag ble det en kjempe fin seilas over til Dominica nærmere bestemt Roseau, nå var vi kommet over til Engelsk igjen så nå er det ny innsjekk. Etter å vært på land og gått å kikket der den dagen, og begynnelsen av kvelden drar vi neste dag opp hit til Portsmouth helt syd på Dominica og her ble vi i to dager før vi drar videre. Vi har ca. 300 nm igjen opp til BVI området.

Sendt fra min iPad

JPEG image
Fra en av gatene i Forte de France.

JPEG imageInnseiling til St. Pierre

JPEG image
Her er der vi ligger nå Portsmouth ( Prince Rupert Bay )

Jeg får ikke lagt inn posisjonene lenger, så derfor kan dere ikke følge oss på kartet.
Men vist dere går inn på Google Earth, så kan dere se plassene der og zoome inn.

Masse hilsener fra
Kåre Jan og Hartvig.