På bølgetoppene...

Vaares
Wed 19 Aug 2015 21:38
Idag blei det avreise kl 07.00 i overskyet vær, vind 8m/s , men fra sør og sørvest, så da var det nytteløst å sette seilene. Dessuten hadde vi også sjøstrømmen imot oss. Og da dybden heller ikke er så mye mere enn 13-14 m under kjølen nedover langs kysten, blir det urolig sjø..så idag blei det litt hopping på bølgetoppene, og lunchen nesten inntatt i lause lufta. Og plutselig blei det action .......da kystvaktskipet kom mot oss, 4 uniformerte menn i en ribb, kalte oss opp på VHF'en og ville ombord. Det viste seg å være nederlandsk politi (fullt bevæpnet) og tollere som ville sjekke båtens og mannskapets papirer.
Hos oss var alt i skjønneste orden og etter endel notater på blokka (som de sikkert sjekket opp i neste omgang) var de veldig fornøyde og ønsket oss god tur videre😊
Ved innseilingen til Iljuimen roet sjøen seg og kl 19.00 lå vi ved kai. Ingen seilføring idag, men loggen viser 62 nm idag, (totalt 392 nm). Været er også blitt bedre, varmere og sjøtemp på vel 19 gr.

Sendt fra min iPhone