Siste blogg fra Karibien

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Tue 12 Apr 2011 20:01
Jazz har nå seilt noen uker i BVI.
 
Etter at vi lå 3/4 dager ved Bitter End med besøk på Moscito Island seilte vi videre til Anegada sammen med Jolly Sailor, Aries og Fanteliv. Etter en nydelig seilas ankret vi opp mellom revene litt ut på dagen. Skipperen var ikke voldsomt begeistret da vi under innseilingen ikke hadde dybde på mer enn 2.4 meter. Jazz stikker 2.3 meter. Vinden lå på rundt 15 til 20 knop under oppholde vårt.
Sammen med de andre båtene tok vi taxi til en av de flotte strendene for å bade og snorkle. Fantastiske bade og snorkleforhold. Men, det var nok det heleAnegada hadde å tilby. Utenom strendene synes vi dette var en kjedelig øy. En øy som turistene var uteblitt på, det var mange utesteder langs havnen. Alle var tomme og forfallet var satt inn. Det var nok med to dager på øyen,
 
Fra Anegada seilte til Cane Garden bay sammen med Jolly Sailer. En bedagelig seilas med kun forseil ute. Gane Garden Bay var omtalt som en perle i Pilot boke. Omtalen er nok litt overdrevet. Lå på bøye natten over før vi seilt til Sopers Hole(artig navn) Fin havn med gode muligheter for å handle.
 
Jazz ligger nå i Nanny Cay (53us$ pr døgnplus 15 us$ i strøm pr døgn))og gjøres klar til seilasen over til Bermuda. Nå skal vi gå over alt utstyr på dekk,, riggen skal sjekkes og vi topp opp med diesel. Jazz skal få en grundig vask både over og under le. Når det gjelder diesel har vi nå gått til innkjøp av fler dieselkanner slik at vi har litt mer å rutte med om vi skulle komme i vindstilla. Jazz har kun 130 liters dieseltank, dette blir jo litt i minste laget. Kart over Bermuda er kjøpt inn, gjesteflagget er på plass. Her var også greit å få fylt gassflasker 30us for 2 flasker.
 
Vi håper på å sette kursen nordover til helgen.
 
 
Moscito Island. Den forlatte øy. Her har en gang vært et hotell. Så hvorfor er det hjulspor i sanden?
Kaktus på Moscito island.
Spanish Town. På byen med Fanteliv, Jolly Sailor, Rikaros og Aries
Flotte bilskilt på BVI
Anegada. På tur til stranden
Anegada
Anegada
Mats, Pernille og Pia.
Lisbeth på en liten strandpromenade