Dublin til Milford Haven, England

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Mon 12 Jul 2010 16:31
51.42.563n 004.56.535w
 
Vi seilte ut fra Dun Laoghaire ca. kl 1700 med nytt mål Milford Haven i England. Håpet på at vinden skulle dreie litt slik at vi kunne få en fin kryss nedover. Ble desverre lite seiling. Men. sjøen la seg helt og vi fikk en flott tur sydover på mer eller mindre flatt hav. Farten sydover varierte fra maks fart på 9.7 knop til 1.9 knop på gps, så vi snakker om litt andre tidevannsforskjeller enn hjemme. I Milford Haven er forskjellen på flo og fjære ca. 7 meter.
Temperaturen er nok gått litt opp, nå er vi nede i kun en ullstilongs på nattevakten.
"Jeg koste meg på nattevakten" uttalelsen kom fra Lisbeth da jeg overtok for henne kl 0200. Pernille var sammen med henne på vakt til 2400. 
 Endelig en natt uten stamping og slamring. ved ankomst Milford Haven fant vi ut at vi heller prøver Neyland Yacht Haven. Et god valg. Hyggelige mennsker og gode fasiliteter.
Mildfor Haven ligger midt i havneområdet og virket ikke noe sælig trivelig.
Ankomst havnen gjorde vi på fjære sjø noe som gikk greit dybde ca 250 til 300 i innseilingen til marinaen.
 Alle ombord har hatt en trivelig tur  sydover.Sol,varme Dette blir bedre og bedre. Vi koser oss. Og ikke minst vi seiler sammen med Serenity så bedre selskap kan man ikke ha.
 
 
Vi kaster loss, Dublin
trøtt etter nattvakt men sol må man ha trøtt eller ikke
Innseilingen mot Mildford Haven
Innseiling MH
trang innseiling på lavvann Neyland Yacht Haven
Endel tidevann forskjell
Bryggene glir langs pælene med flo og fjære
Her kom vi inn
Seiljente
Seiljente
Havnen består av tre basseng der kun det første kan brukes heledøgnet. De andre må entres på flo. Bassengene er delt av en sill som fungerer som en demmning når det fjærer. Skal få tatt noen bilder på flo.