Fort de France - Martinique

Sy Jazz 2010 - 2011
Ole Jakob Hartvigsen
Mon 21 Feb 2011 22:22
14.35.986n 61.04.141w
 
Vi har nå seilt oss litt raskt nordover fra herlige Myreau. Seilasene har vært i svært variabelt vær. Myreau til Bequa ble en opp mot stiv kulling seilas på kryss med meget kraftige regnbyger en humpete tur med to rev i både forseil og storen. Ikke noe behagelig tur. Videre seilas mot St Lucia ble en fin tur der vi ankret opp utenfor Rodney Bay. En kjapp men hyggelig middag på land sammen med Serenity og Godot før vi morgen etter seilte til Martinique. En stjerneseilas på slør med vind fra 16 til 26 knop.
 
På Martinique ankret vi opp i Anse Mitan og fikk sjekket inn hos toll og imigrasjon i marinaen her . Innsjekking her var kurant, man gjør alt selv på en pd. Både inn og utsjekking. Får et stempel og det er alt. (man blir jo litt lei all inn og utsjekkingen i de forskjellige land) men dette var greit.
 
Vi forflyttet oss til havnen i Fort de France, denne ligger like ved sentrum og har en flott dingybrygge. Havnen var rolig med lite bevegelse i båten.
Kontrastene fra det karibia vi hittil har opplevd til Fort de France synes vi var enorm, dette var nesten som å komme til et sted i syd Frankrike. Det var deilig. Ikke misforstå, det sydlige karibien er noe vi ikke ville vært foruten. men nå vil vi videre. Martiniqu var heller dyrt.
 
Nå går turen videre til Domenica. Så håper vi at vi ikke kommer til å angre på vårt korte stopp på Martinique.
 
Deilig strand på Mayreau .Saline Bay
Saline Bay.
Skolebuss på Mayreau
Her kan man meske seg med fiskemat
Husstanderen var varierende
Salt Whistle Bay
Salt Whistle Bay
Fra toppen av Mayreau var det super utsikt mot Tobago Cays
Ensom strand. Vi brukte en dag til å spasere rundt på øyen , varmt men flott
Hai er det også i karibien. Ok,denne var i et innelukket område på union island
Bar og kjøkken på et spisested på Mayreau
Bequia
Joda her bor det folk
Her også. Rønner og flotte villaer om en annen på Bequia